– Deilig å være i gang igjen – Bergen

– Deilig å være i gang igjen

Fredrik Ruud skal søndag lede sin første treningskamp som hovedtrener i FyllingenBergen. Mer spesielt er det likevel at dette er den første kampen på nesten fem måneder som spilles i Bergen.

11. mars spilte FyllingenBergen sin siste kamp borte mot Nærbø. Dagen etter ble det ikke mer håndball den sesongen på grunn av Korona. Nå kan endelig spillerne trene med full kontakt og vi skal så smått i gang med treningskampene før seriestart.

Fredrik Ruud har overtatt hovedansvaret siden sist og gleder seg til å komme i gang for fullt.

– Med så langt opphold sier det seg selv at det skal bli fantastisk å ikle seg drakten igjen. Dette blir den første kampen for flere nye ansikter, den eneste på hjemmebane før vi tar imot Nærbø i serieåpningen. Noe slitasje har det blitt etter vi startet med kontakttrening igjen og noen spillere må derfor spares litt i denne kampen, men det blir likevel en mulighet til å stifte bekjentskap med flere av våre nye fjes, innleder Ruud.

Hvem av de nye kan vi regne med å se på banen søndag?

-I mål kommer Trygve Fresvik Jensen (Bodø) til å spille sin første kamp. Ute på banen er først og fremst Didrik Linderud (Elverum) og Philip Holm (Wacker Thun) klarert for spill. Noen av våre yngste spillere vil dere også få se, som Henrik Lunde og Sander Elgestad. Vi må vente litt med Fredrik Clementsen (Viking TIF), Herman Bredal Oftedal (Lillestrøm) og Birk Inselseth (Fold), som begge drøyer med sine skader. I tillegg er Marcus Robson og Ebbe Stankiewicz borte i forbindelse med landslagssamling.

Hva ønsker du å få ut av den første treningskampen i oppkjøringen?

-Vi har igangsatt et langsiktig prosjekt i FyllingenBergen hvor vi til slutt skal stabilisere oss i toppen av norsk håndball og vi gleder oss til å kunne begynne reisen sammen med noen av de som er glade i bergensk håndball. Denne kampen blir en mulighet til å teste og skaffe seg gode erfaringer, og videobilder som skal brukes videre i arbeidet mot sesongen.

Han gleder seg over at Viking TIF er motstander i den første kampen.

– Perfekt at nettopp Viking TIF er motstander i denne første kampen da de er vår fremste samarbeidspartner i å utvikle spillere på toppnivå. Fredrik Clementsen er det siste eksempelet på dette denne sesongen, en spiller jeg tror vi kommer til å få mye glede av. På motsatt side er både Kjetil Åndal og Jonas Haugsgjerd som begge var hos oss forrige sesong. Begge vil helt sikkert sette sette sitt preg på 1. divisjon denne sesongen. Med de mange flinke breddeklubbene i regionen skal vi sammen skape best mulig vilkår for guttespillere som vil bli best og vi skal være flaggskipet for dette fellesskapet videre fremover, avslutter Ruud.

Kampen er så godt som utsolgt. Skal du ha din billett må du inn i FyllingenBergen appen snarest.