– Henter CL spiller – Bergen

– Henter CL spiller

Vi kan endelig presentere den siste brikken i sesongens spillertropp. Det blir en gutt med stor internasjonal erfaring i bagasjen som kommer til Bergen i løpet av kort tid.

Fakta:
Navn: Igor Karlov
Alder: 25 år
Høyde: 192 cm
Posisjon: Bakspiller
Landskamper: 5 A (Russland)
Tidligere klubber: Chekhovskie Medvedi, SKIF Krasnodar

Igor Karlov har spilt tre strake sesonger i Champions League for den russiske storklubben Chekhovskie Medvedi. Der har han fått mye spilletid og kommer med en stor dose erfaring inn i vårt mannskap. Vi gleder oss stort til å få 25-åringen fra Krasnodar på plass i troppen vår.

Overgangen har vært klar en stund, men det har vært en god del arbeid for å få papirene som kreves på plass. Det aller meste er nå klart og vi regner med Karlov kan sette seg på flyet i løpet av en ukes tid. Deretter må han etter all sannsynlighet i karantene de første 10 dagene før han kan starte treningen med sine nye lagkamerater.

Igor Karlov forteller her om hvorfor han har valgt FyllingenBergen.

– Jeg er veldig glad for å komme til FyllingenBergen. Dette vil være min første opplevelse i utlandet og jeg har merket meg fremgangene i norsk håndball. Derfor skal det bli spennende å prøve seg i den norske ligaen og jeg håper det kan utvikle meg videre som håndballspiller.

Hva håper du å bidra med i din nye klubb?

– Jeg vil gjerne hjelpe klubben og gjøre mitt ytterste for at vi kan nå så høyt sportslig nivå som mulig. Jeg liker å gå i naturen og vet at Bergen er den vakreste byen i Norge. Jeg gleder meg virkelig til en ny sportslig utfordring, avslutter Karlov.

Fredrik Ruud gleder seg nå over at spillertroppen er komplett

Etter at Sindre Aho ble solgt til Drammen har vi jaktet en erstatter som skal danne en playmaker-duo sammen med Herman. Vi har sjekket markedet grundig og det var ikke forventet at vi skulle finne denne erstatteren i Russland. Igor er i sin beste alder og har samtidig erfaring fra toppnivået i verden. Denne erfaringen gleder vi oss veldig til å få ta del av og vi ser frem til at han skal få lov til være med på oppbygningen av toppidrettskulturen i FyllingenBergen, sier Ruud.

Hvordan ble denne overgangen til?

– Takket være Jan Stankiewicz sine kontakter kom vi i kontakt med Igor. Russland ligger nært Norge, men dette er likevel en «eksotisk» signering da det sjeldent blir hentet spillere fra landet i øst til Norge. Guttene gleder seg til å stifte nye bekjentskaper og det blir en jobb for hele organisasjonen å integrere vår nye mann i vakre Bergen, fortsetter Ruud.

Han ser frem til å bli bedre kjent med playmakeren.

Som trener gleder jeg meg til å lære mer om håndballkulturen Igor besitter, og ikke minst hjelpe han å kunne utvikle seg til å bli en enda bedre utgave av seg selv, avslutter Ruud.

Vidar Gjesdal i FyllingenBergen er spent på den nye signeringen.

Vi henter en spiller fra et land som ikke er vanlig i norsk håndball. Men han har gitt oss et meget godt inntrykk og vi har tro på at vi kan få han integrert på en god måte hos oss. Avtalen er i første omgang på en sesong, med opsjon på videre forlengelse. Det skal være riktig både for han og for oss som klubb, men dette er veldig spennende signering som vi ser frem til å få på plass i Bergen, sier Gjesdal

Karlov har altså signert en avtale som i første omgang strekker seg til sommeren 2021.