– Clementsen har tatt nivået – Bergen

– Clementsen har tatt nivået

Fredrik Clementsen kom til FyllingenBergen før årets sesong. Sesongen er ikke mer enn såvidt i gang, men 23-åringen fra Sandsli har vist at han tar nivået direkte.

Clementsen deler spilletiden med et annet lokalt talent, nemlig Marcus Soltvedt. En duo som virkelig tar steg og som vi tror kan bli fryktet for de alle fleste lag på det øverste nivået i årene fremover.

«Clem» som er kallenavnet til Fredrik er veldig fornøyd med tingenes tilstand i FyllingenBergen.

– Jeg er veldig fornøyd med det prosjektet jeg er blitt en del av. Eliteserien har alltid vært et mål for meg og jeg har stor tro på det Fredrik Ruud arbeider med her. Det siste året jeg fikk i Viking TIF gjorde meg ekstra godt rustet og klar for å ta dette steget, sier «Clem»

Han gikk skadet det meste av oppkjøringen og fikk ikke med seg en eneste treningskamp før seriestart. Nå føler unggutten at formen er der.

– Jeg merket det litt i de to første kampene, men nå kjenner jeg at jeg orker mer og mer i kampene. Det kommer helt sikkert til å bli enda bedre jo mer kamptrening jeg får. Pausen fra siste kampen min i Viking til jeg ble kastet mer eller mindre rett inn i eliteserien var veldig lang, fortsetter Sandsli-gutten.

Han var mest spent på hvordan han ville takle nivået defensivt.

– Jeg synes det har gått over all forventning i forsvaret. Jeg har fått en rolle som passer meg veldig godt der jeg kan bruke duellstyrken min på en god måte. Det er viktig for meg at jeg kan bidra i begge endene av banen.

Han har klare ambisjoner i fremtiden, men først og fremst handler det om å etablere FyllingenBergen i toppen av norsk håndball.

– Som nevnt tidligere er det et spennende lag på gang her. Jeg håper jeg kan komme opp på et nivå som gjør at jeg kan hjelpe klubben til å kjempe om topplasseringer i fremtiden. Det er det viktigste for meg akkurat nå. Skulle det dukke opp enda større muligheter på sikt har jeg selvfølgelig som de fleste andre en drøm om å spille profesjonelt i utlandet. Men som sagt er det ikke noe jeg går og tenker på i øyeblikket, sier «kraftpluggen».

Lørdag er Fjellhammer motstander i Framohallen. Du er en av de få som kjenner godt til våre motstander fra 1. divisjon sist sesong. Hva er dine tanker om den kampen?

– Fjellhammer er et godt lag. Med Viking tapte vi mot dem hjemme, men slo dem klart i bortekampen. De er veldig hardtarbeidende og godt organisert i begge ender av banen. Det blir viktig at vi får satt opp et bra forsvar mot dem, kanskje kan vi gjennom det få løpt litt kontra på dem. Hjemme i Framohallen skal det smelle også fra oss, så dette blir garantert en herlig fight, avslutter «Clem som gleder seg til å vise seg frem på hjemmebane igjen.

Det er fortsatt mulig å kjøpe billetter i appen. Kampstart i Framohallen kl 15