Stygg skade for Oftedal – Bergen

Stygg skade for Oftedal

Herman Bredal Oftedal var maks uheldig på fredagens trening. Helt mot slutten av økten landet han helt feil med foten sin i en duell. Vår medisinsk ansvarlige Tore Eland sendte han raskt videre på røntgen. Der ble det konstatert brudd på utsiden av leggbeinet og vår unge playmaker ble sendt direkte videre for operasjon. Herman ble operert allerede seinere på kvelden. Rapportene sier at det skal ha vært vellykket.

Herman har virkelig utviklet seg fint i starten av sesongen. Fra en forholdsvis anonym tilværelse i 1. divisjon til virkelig å markere seg på det øverste nivået. De to siste kampene har han blitt kåret til vår beste spiller. Nå tyder alt på at han blir borte resten av seriespillet.

Herman var i ferd med å komme til hektene når vi snakket med han lørdag formiddag.

– Í går kveld var jeg virkelig langt nede. Jeg føler det har gått veldig bra for meg og så virkelig frem til den perioden vi skulle inn i nå. Det var brutalt å få beskjeden, men jeg er glad jeg ble operert raskt og jeg må bare se fremover for å bli frisk så fort som mulig. Det er en type skade som kommer til å bli helt bra, det er tross alt noe positivt oppi det hele, kommenterer Herman.

Han forteller videre om hvordan han skal komme raskest mulig tilbake.

– Jeg har fått beskjed om seks uker med foten helt i ro. Så venter det opptrening. Jeg skal gjøre alt jeg kan for at prosessen blir så god som mulig og at jeg kommer sterkest mulig ut av denne kjedelig situasjonen, avslutter Oftedal.

Fredrik Ruud føler med vår unge playmaker.

– Dette var trist både for Herman og for oss. Han har virkelig tatt fine steg i utviklingen sin og blitt viktig for oss i det offensive spillet. Men dette er en ung gutt som vi skal hjelpe tilbake på banen. Herman har den rette innstillingen og jeg er helt sikker på at han kommer sterkt tilbake. Så får vi sette oss ned å se hvordan vi kan fylle rommet etter han denne sesongen, avslutter Ruud.