Moltke til FyllingenBergen – Bergen

Moltke til FyllingenBergen

Niklas Moltke Kristensen har signert en avtale med FyllingenBergen for resten av inneværende sesong. 19-åringen (fyller 20 år i desember) kommer seinest fra danske Skjern Håndbold der han blant annet har vært lagkamerat med «vår egen» Eivind Tangen.

Fakta:
Navn: Niklas Moltke Kristensen
Alder: 19
Posisjon: Bakspiller
Tidligere klubber: Tvedestrand, ØIF Arendal, Skjern Håndbold

Da Herman Bredal Oftedal pådro seg den alvorlige skaden som dessverre setter han på sidelinjen i flere måneder var det et stort ønske fra Fredrik Ruud å få inn en ekstra bakspiller. Da passet det veldig bra at Niklas var på jakt etter en mulighet som kunne gi han noe mere spilletid enn tilfellet er i Skjern, en klubb som kjemper helt i toppen av den danske ligaen.

Niklas ser frem til å flytte til Bergen for å ta på seg den gule trøyen.

– Jeg har diskutert fremtiden sammen med min danske trener i Skjern. Da muligheten med FyllingenBergen dukket opp var vi begge enig i at det kunne være en god arena for meg videre. FyllingenBergen har rykte på seg til å være flink å utvikle unge spillere og jeg ser virkelig frem til å spille for dem, innleder Moltke.

Han ser tilbake på en flott periode i Danmark.

– Jeg var ung når jeg dro fra Norge og ØIF Arendal for å utvikle meg videre i Danmark. Jeg er veldig glad for at jeg tok den muligheten og perioden i Skjern har vært veldig utviklende for meg. Jeg har trent med spillere på et høyt nivå, men konkurransen om spilletid er selvsagt også tøff, fortsetter Moltke.

Han håper han kan være med å bidra til at FyllingenBergen kan kjempe lenger fremme på tabellen.

– Jeg er ekstremt motivert og klar for å bidra til at laget kan vinne enda flere kamper. Jeg kommer fra et miljø med sterk en kultur som jeg håper jeg kan ta med meg noe fra videre inn i FyllingenBergen, avslutter 19-åringen.

Fredrik Ruud er meget fornøyd med at tingene løste seg så raskt.

– Vi har sett litt på Niklas en stund, men da Herman fikk sin skade aktualiserte behovet seg plutselig langt mer. Vi får inn en spiller som kan bidra både som venstre bakspiller og i midten. Han er ung, sulten og har gjort en veldig god jobb i Skjern. Nå gleder vi oss til å hjelpe han videre i utviklingen sin hos oss, sier Ruud.

Når kan vi forvente å se Niklas på banen for sin nye klubb?

– Vi håper at alt skal være klart til bortekampen mot Sandefjord om drøye to uker. Han har vært hjemme i Norge noen dager for å delta på den planlagte landslagssamlingen neste uke. Denne er nå avlyst, men han må likevel tilbake til Danmark i helgen for å ordne de praktiske tingene. Så må han inn i karatene når han er tilbake. Så fort den er over starter han treningen sammen med oss, avslutter Ruud.

Moltke Kristensen har altså undertegnet en avtale som i første omgang strekker seg ut sesongen.