Dolberg til FyllingenBergen – Bergen

Dolberg til FyllingenBergen

Jens Dolberg Plougstrup er klar for FyllingenBergen. Den danske venstrebacken med flere yngre landskamper bak seg for Danmark har signert en 2-årig kontrakt fra og med neste sesong.

Fakta:
Navn: Jens Dolberg Plougstrup
Alder: 21
Posisjon: Bakspiller
Tidligere klubber: Silkeborg Voel, Bjerringbro/Silkeborg, Mors/Thy
Landskamper: 30 yngre

Dolberg kommer seinest fra en utlånsavtale med Mors/Thy, men er opprinnelig Bjerringbro/Silkeborg´s eiendom. Den danske 21-åringen har en rekke aldersbestemte landskamper bak seg og regnes som et stort talent. Han kommer til Bergen for å utvikle seg videre og forhåpentligvis ta nye steg som håndballspiller.

Jens Dolberg ser frem til å komme seg videre til ett nytt land og liga.

– Jeg har fått et godt inntrykk av prosjektet og klubben som virker veldig spennende. Det er et fint skritt for meg videre i livet og min karriere. Jeg håper jeg kan utvikle meg både som håndballspiller og menneske når jeg kommer i gang neste sommer. Det blir en stor utfordring med en ny liga og er noe jeg gleder meg stort til, sier den hardtskytende bakspilleren.

Hva tenker du at du kan bidra med i din nye klubb?

– Jeg er ung og forventer at jeg skal utvikle meg masse i nye omgivelser. Jeg vil gjerne bidra med masse energi og villskap. Mine styrker er kanskje mitt skudd fra distanse og jeg vil gjerne gjøre det beste jeg kan for laget, fortsetter den unge dansken som håper klubben kan kjempe om topp 4 plassering når serien starter opp neste sesong.

Fredrik Ruud ser frem til å få den danske bakspilleren i sine rekker.

Dette er en spiller jeg først la merke til i junior-VM sist sommer. På et godt Danmark var det tydelig at dette var en spiller med veldig gode ferdigheter og en spennende fysikk. Gjennom et godt apparat som kan følge opp spillerne tett på både fysisk, mentalt og ferdighetsmessig utvikling, så ønsker vi å være et naturlig valg for noen av de beste unge spillerne i norden. Jens, med sine kvaliteter, passer perfekt inn i den tanken. Han har vært en del av noen av de beste miljøene i Danmark og nå skal vi legge til rette for videre utvikling i Norge, samtidig som vi skal ta nye steg mot topp 4 i Norge.

Dolberg spiller i dag i Mors/Thy under den norske treneren Jonas Wille som har anbefalt 21-åringen Norge som et bra sted for sin videre utvikling.

Dolberg har signert en kontrakt som strekker seg frem til sommeren 2023.