– Ruud før Frankrike – Bergen

– Ruud før Frankrike

Etter gårsdagens åpningskamp mellom Egypt og Chile er det i dag Norges tur til å starte sitt VM eventyr når vi står overfor Frankrike.

Fredrik Ruud vil gi våre lesere innspill i forkant av Norges kamper. Blant annet hvilke taktiske dueller han ser for seg kan bli avgjørende.

Her er Fredrik sitt første bidrag før duellen med Frankrike:

Norge vs Frankrike har blitt en klassiker i internasjonal håndball. Det har vært så mange kamper mellom disse to lagene de siste årene at vi nesten begynner å bli litt lei, men på disse årene kan vi også si at maktbalansen har som smått endret seg. Og EM for et år siden var det endelige beviset på at Norge har passert håndballstormakten. Det er ingen tvil om at samarbeidet mellom Norge, Danmark og Frankrike om turneringene Golden League var en riktig og viktig avtale å få på plass for Christian Berge og NHF. Berge var hele tiden tydelig på at vi måtte møte de beste om vi skulle bli best.

Så hva kan være nøkkelpunkter i dagens kamp? Her er noen få tanker.

  1. Når Sander Sagosen spiller forsvar så står han opp mot en av verdens absolutt beste spillere i høyrebacken Dika Mem. Når de møttes i finalen i Champions League fikk Sander Sagosen to utvisninger før det var spilt 10 minutter av kampen. Det skal legges til at en av disse også kom på en situasjon rundt linjespiller. I en time-out litt senere fokuserte Barcelonas trener Pascual på nettopp det i et forsøk på å fremprovosere et rødt kort på Kiels beste spiller. Dika Mem vil garantert legge press på Sagosen og Norge må håndtere det. Det kan bli avgjørende.
  2. Det har vært uro i Frankrike de siste par årene. Og de er midt inne i et generasjonsskifte. Århundrets beste spiller; Nikola Karabatic, er ute med kneskade. Etter fjorårets fiasko i EM måtte den tidligere franske forsvarskjempen Didier Dinart gi seg som trener for franskmennene. Og den nye treneren Gille har ikke fått en enkel start når laget tapte og spilte uavgjort mot Serbia i forrige uke. Og Frankrike har sjeldent sett mindre inspirert ut.
  3. Hvordan vil Berge og Lund sette opp forsvaret? Myrhol skal gjerne bare spille fremover og det blir viktig å kunne spare Sagosen i forsvar noen ganger. Kan vi få se Norge gjennomføre to bytter forsvar/angrep? Dette vil nok sitte veldig langt inne for trenerduoen da Norge har et uttalt mål om å være i særklasse best på løpespillet mellom de to lags mål. Flere bytter kan forstyrre rytmen i ankomst-spillet. O´Sullivan og Johannesen blir her sentrale for Norge. Vi får håpe de er klarert for å levere alt de har inne.