Clementsen spiller EM kval – Bergen

Clementsen spiller EM kval

Fredrik Clementsen har hatt en meget solid debutsesong i REMA 1000- ligaen. Nå er linjespilleren tatt ut til å representere Norge i EM-kvalifisering mot Latvia.

Landslagssjef Christian Berge har igjen tatt ut to ulike lag foran den neste landslagsperioden. Våre beste menn skal ut i en meget viktig OL-kvalifisering 12.-14. mars. Samme uken (10. mars) skal det også spilles EM-kvalifisering mot Latvia. Dermed velger Berge å ta ut et rekruttlag som skal spille EM-kvalen. Der har han funnet plass til 23-åringen fra Sandsli som dermed ligger an til å få sin debut med flagget på brystet.

«Clem» ble meget glad og overrasket over uttaket.

– Dette var gledelig og veldig stort for meg. Det viser at arbeidet man legger ned i hverdagen legges merke til. For meg personlig er det en drøm å få sjansen til å spille med flagget på brystet og noe jeg gleder meg veldig til å oppleve. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å ta vare på muligheten når den tid kommer, sier en lykkelig linjespiller.

Hovedtrener Fredrik Ruud er selvsagt også glad for nyheten.

– Jeg mener dette er et fortjent uttak for «Clem». Han har virkelig tatt nivået og vært en av ligaens beste linjespillere, spesielt offensivt. Bakover har også hatt stor fremgang og jeg tenker han kan være med å bidra også på dette nivået. Dette er en gutt som aldri har vært inne i en diskusjon rundt yngre landslag, det viser at hard og god jobbing gir resultater over tid.

Med i troppen er også tidligere FyllingenBergen spiller Sindre Heldal. Kantspilleren har levert solide takter over tid i Nærbø og dermed er det to bergensere med i troppen.

Kampen mot Latvia skal spilles onsdag 10. mars i Nadderud Arena dersom restriksjonene tillater det. Alternativt kan også kampen bli spilt i et annet land.

Geir Erlandsen har hovedansvaret for laget og har tatt ut denne troppen:

Sander Drange Heieren, Drammen HK 
Emil Kheri Imsgard, Elverum Håndball 
Robin P. Haug, Skjern Håndbold 
Sebastian Barthold, Aalborg Håndbold 
Sindre Heldal, Nærbø IL 
Lasse I. Balstad, Ystad IFHF 
Thomas Boilesen, KIF Kolding Håndbold 
William Aar, Århus Håndbold 
Erik T. Toft, Mors-Thy Håndbold 
Sander A. Øverjordet, Mors-Thy Håndbold 
Tobias Grøndahl, Elverum Håndball 
Christoffer Rambo, GWD Minden 
Simen Schønningsen, Elverum Håndball 
Aksel Horgen, Bjerringbro Silkeborg Håndbold 
Kasper Lien, Halden Topphåndball 
Fredrik H. Clementsen, FyllingenBergen 
Tom Kåre Nikolaisen, Bergischer HC