– Vil samle håndballBergen – Bergen

– Vil samle håndballBergen

FyllingenBergen tenker nytt for å skape et nytt- og sterkere fotfeste rundt herrehåndballen i Bergen. Nå vil klubben samle kreftene om en felles elitesatsing der breddeklubbene også skal få sin oppmerksomhet.

– Vi har hele tiden sett på en rekruttering og en utvikling som klubbene sliter med på guttesiden. Det er krevende å rekruttere både nye spillere og ikke minst trenere. Kan vi spille en rolle her er vi mer enn klar for å bidra til at interessen vokser, sier styreleder Nina Britt Husebø i FyllingenBergen.

Hun forteller videre om tanker som har vært i klubben over lengste tid.

– Tanken er at vi skal bygge opp en elitesatsing som er helt uavhengig av en klubb slik vi er organisert i dag. Vi vil samle kreftene slik at alle klubbene kan få et eierskap og at vi kan bety enda mer for flere i fremtiden. Vi har allerede diskutert flere aktuelle prosjekter med både region- og enkelte klubber. Fremover vil vi veldig gjerne spille på lag med enda flere, vi tror at vi sammen kan skape noe nytt og veldig spennende i en by som egentlig har en stor håndballinteresse, fortsetter Husebø.

FyllingenBergen har de siste årene vært pådriver for å få på plass en ny storstue som kan huse eliteidrett innendørs sentralt i byen.

– Denne er selvsagt viktig for at vi kan ta nye steg videre. Vi vet det er en regulering gang på Nymark og håper selvsagt at kommunen fremover ser verdien i et slikt anlegg. Det vil også bety en hel masse for bredden som virkelig trenger mer plass i disse tette boligområdene.

Nå som planene er kjent for alle håper man på gode diskusjoner for veien videre.

– Vi har hatt en gruppe i sving som gjort en fantastisk jobb med flere ting. Det er mye som skal på plass før vi eventuelt er i mål med dette arbeidet. Vi har stor respekt for den jobben som skal gjøres og ikke minst den betydningen vi har lokalt i dag. Det er en prosess der alle skal bli hørt. Så håper vi selvsagt at folk ser verdien og at vi henter ut den entusiasmen som vi vet bor i befolkningen i arbeidet videre, avslutter Husebø.

Målet er at det skal være på plass en ny klubb med ny drakt allerede fra kommende sesong.