– Sesongen er over – Bergen

– Sesongen er over

I dag ble skjebnen til klubbene i REMA 1000-ligaen for inneværende sesong klart. For vår del betyr det at sesongen er over for denne gang.

NHF v/ forbundsstyret har bestemt at serien skal stoppes halvspilt og at dersom kampene kan komme i gang igjen vil det bli avviklet sluttspill- og kvalifisering. Til tross for at vi i skrivende stund ligger på 7. plass med tre poeng ned til lag nr 9 på tabellen er vi ikke kvalifisert for sluttspillet. Ved halvspilt serie lå vi som nr 9 (12 poeng på 12 kamper) og dermed har vi spilt sesongens siste kamp som var mot Drammen før jul.

Vidar Gjesdal tar vedtaket fra NHF til etterretning.

– Dette var et veldig sannsynlig scenarie for vår del før dagens møte. Det er selvsagt trist at vi ikke skal spille en eneste tellende kamp fra desember og helt til seriestart neste sesong (5. september). Det er først og fremst kjedelig for spillerne og utviklingen av vårt lag. Samtidig må vi bruke denne perioden på best mulig måte for å bli rustet til ting forhåpentligvis blir mere normalt igjen for kommende sesong, sier Gjesdal.

Fredrik Ruud samlet spillerne direkte etter beskjeden

– Det var selvfølgelig skuffelse, men samtidig var vi forberedt på dette utfallet. Jeg synes de har vært veldig profesjonelle i arbeidet sitt den siste tiden og det er bra at vi tross alt fikk en avklaring nå. Vi skal trene på videre denne uken, så skal guttene få litt fri i påsken. Etter dette legger vi planen som kommer til å handle om hvordan vi skal se ut når neste sesong skal blåses i gang. Det er naturlig at vi prioriterer i den retningen allerede nå, sier Ruud.

FyllingenBergen avsluttet sterkt før jul og i langt bedre form enn spesielt Runar Sandefjord, som har tapt lagets fem siste kamper. Det gjorde at utgangspunktet var meget godt før de åtte siste rundene som nå dessverre ikke blir avviklet. Med ett poeng i snitt i første halvdel er det nesten utrolig at det ikke skal holde til en plass i sluttspillet. Men sånn ble det denne gangen og i en svært spesiell sesong er det bare å rette blikket videre.

Slik blir dermed sesongen seende ut etter at alle lagene har møtt hverandre en gang.

PS! De tre nederste lagene skal spille kvalifisering for å overleve mot lagene fra 2 til 4 i 1. divisjon. REMA 1000-ligane spilles derfor neste sesong med 14 lag.