Tap i serieåpningen – Bergen

Tap i serieåpningen

Sesongens første kamp ender med 27-23 tap mot Nærbø. En temposvak kamp hvor begge lagene var preget av tregt angrepsspill og lite tempo.

Nærbø kommer som ventet i en ultra-offensive 3-3 forsvarsoppstilling. Vi får ikke utfordret det offensive forsvarspillet godt nok kollektivt og stanger store deler av omgangen. Jens Dolberg får fremprovosert noen utvisninger slik at vi får perioder med overtallsspill som vi løser fint.

Begge lags trenere er tydelig i pausen på at dette ikke er en vakker kamp, men at forsvarsspillet er den beste delen av spillet for begge lag. Resultattavlen viser 13-12 til Nærbø halvveis og vi må gi begge trenere rett i deres analyse.

2.omgang starter Nærbø best og får tidlig føringen 16-13. Da legger Fredrik Ruud timeout og bruker denne til å legge om til 7-6 spill offensivt. Dette løser vi mesterlig og spesielt Fredrik Clementsen får vist frem sine kvaliteter. Vi snur momentet i kampen og leder 19-18 etter at Nærbø har slitt med å finne løsninger mot vår 7-6. Samtidig har de selv tatt en del dårlige valg fremover og vi er i førersete.

Midtveis i 2 omgang pådrar vi oss en to-min utvisning hvor Nærbø igjen får skapt noen enklere målsjanser, samt forhindrer oss i å spille overtall fremover. Herfra og ut sliter vi med å skape situasjoner i 7-6 spillet og vi blir passive. Nærbø sliter med det samme i sitt angrepsspill og i perioden fra 20-20 til 21-21 går det faktisk 6 spilleminutter med kun to scoringer.

Desverre er det Nærbø som finner løsningen på spillemessige utfordringene og seiler i fra resten av kampen. Sluttresultatet blir 27-23 etter at vi forsøker å gå mann- mann de to siste minuttene.

Reaksjoner fra spillere, trenere og spillerbørs kommer i løpet av kvelden.