– Det er brutalt, enkelt og greit! – Bergen

– Det er brutalt, enkelt og greit!

Nok en gang taper vi en viktig kamp som kan bli avgjørende i nedrykksstriden. – Brutalt, sier trenerteamet etter 30-21 tapet i Lørenskoghallen.

Det ble et resultat i Lørenskoghallen som rett og slett gjenspeiler årets sesong, blytungt og brutalt. Vi forstår om du sitter med følelsen at det aldri kommer til å snu – men tro oss, det skal det.

For sifrene i dagens kamp virker som nevnt brutale, men i likhet med Drammen kampen som ble spilt for noen runder siden så lyger resultatet noe.

For i dag treffer hjemmelaget på alt og Bergen Håndball treffer på null (i angrep). Til eksempel så setter den nevnte Fjellhammer profilen, Herman Gjekstad 7/7 syv metere. I tillegg har BB (som igjen blir en målvakt i motsatt bur) Loke Peter Brasen 46% i redningsprosent med 17 redninger. Mens vi brenner blant annet våre sjanser fra syv meteren.

– Det er brutalt, kort sagt. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, Fjellhammer er gode i dag, men vi spiller innledningsvis fult på høyde med de. Så treffer de mye oftere enn oss som gjør at vi må jage bak på 6-7 mål. Det er tungt og ja, rett og slett brutalt, sier Trenerteamet på telefon fra Oslo.

Inngangen til kampen var klar, Tord Moen Vårdal, sisteskanse for Bergen Håndball fortalte at spillergruppen var klar over situasjonen klubben nå står i. Det kunne man også se i kampen. For viljen, troen og lysten var absolutt til stede.

Det var bedring i forsvarsspillet og benken var ordentlig på. Tidlig i kampen så spurtet blant annet Vidar Gjesdal etter en ball som gikk over sidelinjen for å piske den ut igjen på banen. Men i dag var dessverre ikke viljen, troen og lysten nok.

For som nevnt så spiller vi godt bakover i tillegg så bygger vi opp til gode etablerte angrep. Men Fjellhammer var også fult på høyde med oss både bak og fremme, men traff oftere kassen.

Men det var i de 5 minuttene fra 17-23 minutt så kanskje ble avgjørende for dagens kamp. Her går vi målløs på stillingen 10-9 til 14-9 før vi klarer å sette ballen i boksen igjen. Jaget startet og hjemmelaget får kampen tydelig inn i sitt spor.

gledelig var det å se forsvarssjef Philip Holm, som har vært ute i de siste kampene komme inn men han får ikke påvirket noe nevneverdig. Stillingen var 17-11 til pause, en fasit som viser kun 2 mål på nesten 15 minutter for våre gutter. Dette var mye takket være Fjellhammer målvakten Loke Peter Brasen.

Vi kommer ut i 2. omgang jagende etter scoringer som skal sette oss raskt inn i kampen igjen. Muligheten kom faktisk ganske raskt, for tidlig i omgangen så går hjemmelaget målløst i flere minutter når Tord Moen Vårdal (som for øvrig også hadde en god dag i buret) reddet det meste. Forsvaret sto også godt i denne perioden. Dessverre klarer vi ikke å utnytte gjennombrudd-spillet vårt i etablert og kontra ballene vil bare ikke inn. Frustrasjonen kunne en tydelig se, blant annet hos Leander Myklebust Seime som fikk muligheten mot Fjellhammer målvakten i kontraspillet.

Kort fortalt klarte guttene aldri å tette luken fra første omgang selv om vi utover omgangen prøver oss på 7-6 angrepsspill og senere supplerer med 5-1 i forsvar for å satse ytterligere på kontra. Sluttresultatet blir 30-21. Brutalt og blytungt.

Nå venter en medaljefavoritt hjemme i Haukelandshallen til søndag. Billettsalget til denne kampen er allerede åpnet!