Fra vondt til verre i Haukelandshallen – Bergen

Fra vondt til verre i Haukelandshallen

Det ble ingen folkefest i Haukelandshallen på grunn av de nasjonale covid-restriksjonene og heller ikke denne gangen ble det poeng for Bergen Håndball. Situasjonen ble alt i alt vondt til verre. Slik var kampen:

Det ble en ivrig innledning med det tidligere svært innarbeidet FyllingenBergen grepet: 5-1 forsvar. Det kom nok litt uforventet for guttene fra Sandefjord, for Runar klarte ikke å bryte hull på Bergen forsvaret. Det var mer eller mindre årsbeste i forsvar til å starte med i kampen. I tillegg så hadde nok guttene fått beskjed om å avslutte mer i ankomst. Sandefjord gutten, Birk Hermann Inselseth var i hvert fall heltent på å avslutte mot Runar målet ved flere anledninger. Allikevel så tar det 6 minutter før Philip Holm setter første ball i mål for hjemmelaget og det via 7 meteren (som det for øvrig skulle bli mange av i kampen).

Men så skrur gjestene fra den øvrige halvdel av tabellen på. For selv om lagets mest rutinerte og muligens «beste» spillere, Christoffer Rambo og Kenny Ekman ikke var med til kveldens oppgjør, så henger Bergen raskt i tauene. Vi faller bakpå med 4-5 mål utover 1. omgang og sliter med å finne lukene i det etablerte angrepsspillet. Vi brenner for mye og Runar leser spillet godt og enkelt. Forsvaret har også slått sprekker og var ikke like stødig som på åpningen av kampen. Det ender opp med at gjestene scorer mye og tidvis alt for lett.

Pauseresultatet blir 12-18 til pause i en omgang som Runar spiller bedre og rett og slett klokere enn Bergen.

Marcus Soltvedt og resten av Bergen Håndball sliter med poengfangsten så langt i sesongen. Foto: Njål Arnar Johanesen

Det ble heller ikke stort bedre i 2. omgang, for det var gjestene som var best fra start til slutt. Det kommer riktig nok noen lekre scoringer fra Sebastian Mossestad (5/7). I tillegg var Philip Holm hissig fra 7 meteren og setter samtlige av sine 8 forsøk (7/7 syvmetere og 8/11 totalt).

Men igjen stemmer det bare ikke for Bergen og Runar kommer på et tidlig tidspunkt opp i en 10 målsledelse. Vi blir jagende, men for det blotte øye så kunne man nok allerede se at slaget var tapt.

Gøy var det å se at Bergen mer eller mindre spilte 7-6 i angrep store deler av 2. omgang. Det lyktes de også mer og mer med, for resultatet ble ikke «så verst» med tanke på hvor mye Runar ledet underveis i oppgjøret.

Til slutt vinner Runar komfortabelt 28-35 mot Bergen, og nok en poengløs seriekamp var et faktum.

Nå går Bergen i møte med to steintøffe oppgjør, den første kommer allerede til uken når vi gjester Sparebanken Sør Amfi i Arendal.