Dårlig Arendal periode kan gi etterlengtede Bergen poeng! – Bergen

Dårlig Arendal periode kan gi etterlengtede Bergen poeng!

Bergen var nære sist på hjemmebane og ledet lenge stort over klubben fra Arendal. I morgen står de to lagene igjen på hver sin banehalvdel i en periode som begge lag sliter med å bikke kamper i sitt favør.

Bergen besøker i morgen Arendal som for øyeblikket sliter med å vinne på hjemmebane. I de siste 4 kampene i Sparebanken Sør Amfi har sørlendingene kun vunnet en og tapt de resterende oppgjørene. Sørlendingene som huser våre gamle kjenninger Mario Matic og Kristjian Jurisic er åpen om at de har hatt bedre perioder denne sesongen enn nå.

– Vi har hatt bedre perioder i denne sesongen ja, men nå vant vi jo sist (borte mot Sandefjord) så kanskje vi er blitt bedre nå, sier Mario Matic lurt før morgendagens kamp.

Slik ser de siste hjemmekampene for ØIF Arendal ut:

  • 22/10 ØIF Arendal Fjellhammer 29-31
  • 14/11 ØIF Arendal Nærbø 26-23
  • 28 /11 ØIF Arendal Runar 31-33
  • 8/12 ØIF Arendal Drammen 27-33


Også i fjor slet sørlendingene på hjemmebane på senhøsten. Den gang ble Sandefjord for sterke på stillingen 30-33 og Fjellhammer fikk med seg et poeng fra Sparebanken Sør Amfi.

Det samme kan fort skje igjen når Bergen gjester Sørlandsbyen i morgen som også er kjent for å huset Norges nye batterifabrikk-satsing samt den alt for dyre og påkostede glassheisen som nylig åpnet.

– Det blir en tøff kamp. Vi må være 100% når Bergen kommer på besøk. Vi har gjort noen endringer fra tidligere oppgjør og trent mye på overtallsspill den siste tiden. Vi skal være klare, sier gutten som vokste opp i Sandnes.

Mario Matic forteller at 7-6 spillet har vært hovedfokuset før møte med Bergen Håndball. Foto: ØIF Arendal

– Pleier å ha godt tak på Arendal

Iben Hvidsten som nylig er blitt spilleklare etter en langtidsskade har vært med i gamet lenge. Han husker godt den gang Arendal rykket opp til eliteserien.

Ja, det var min debutsesong, så det er jo noe man husker godt!

Han har ved flere anledninger slått de røde og svarte fra sør og er nå klar for å ta to nye poeng mot Arendalittene.

– Det skal bli deilig å forhåpentligvis ta mine første 2 poeng i mørkeblått og gull. Vi har hatt godt tak på Arendal tidligere. Guttene gjorde også en god kamp hjemme mot de sist, men måtte se seg slått i sluttminuttene dessverre.

Han fortsetter…

Etter kampen så gikk dem jo ut i sine medier og sa at «forbannelsen i vest» var brutt, så det sier vel bare litt om hva de tenker om å møte oss, ler Iben Hvidsten.

Iben Hvidsten er klar for et nytt oppgjør mot ØIF Arendal i morgen. Foto: Bergen Håndball

Nå gleder han seg til en ny kamp for Bergen Håndball og er tydelig på at det er morgendagens hjemmelag som har presset på seg.

– Det er alltid gøy å spille kamp. Nå gleder vi oss skikkelig til i morgen, vi har stor tro på at vi kan ta poeng borte mot Arendal, de ligger riktig nok i toppen og vi i motsatt ende, men det har vist seg å kanskje være en fordel når man spiller i Sparebanken Sør Amfi. De har definitivt presset på seg, så vi skal bare gi gass og kose oss ut på parketten!