«Kortvarig glede» i Arendal! – Bergen

«Kortvarig glede» i Arendal!

Det ble nok et tap for Bergen Håndball i kveld. Slik var kampen mot Arendal.

En ny medaljefavoritt sto for tur i Sparebanken Sør Arena i kveld. Nemlig ØIF Arendal. Våre gutter fløy ut av startblokkene og startet matchen godt og fikk en tidlig ledelse mot de røde og sorte fra Sørlandet.

Allerede etter få minutter fikk Bergen en god ledelse på 4-1. Også i forsvar så sto guttene godt og det som kom forbi forsvarsspillet til Bergen plukket vår sisteskanse Tord Vårdal.

Dessverre var det kun en kortvarig glede for oss som holder med Bergen. For etter hvert så fant vi ikke åpningene fremover like ofte som til å starte med og usikkerheten brede seg i forsvarsspillet. Deretter tok ØIF Arendal kontrollen og rollene ble praktisktalt snudd. Plutselig var det Kristjian Jurisic som plukket samtlige baller og Bergen fant ikke veien gjennom det sørlandske forsvaret.

Vidar Gjesdal og Fredrik Ruud tydde til ulike grep med blant annet med å spille 7-6 i angrepsspillet. Det fungerte dårlig og ble preget av flere tekniske feil som ØIF Arendal utnyttet til sin fordel.

Også virkemiddelet 5-1 ble brukt i forsvarsspillet i første omgang som fungerte noenlunde. Heldigvis hentet Bergen 2-3 mål på hjemmelaget like før pause. Tavlen viste då 18-15.

Ved starten av 2. omgang så er det ØIF Arendal som fortsetter å ha innativet i kampen. Ledelsen på 3 mål øker raskt til 4-5 målssledelse og nok en gang så sitter man å føler på at Bergen Håndball jager utligninger. Dessverre så er hjemmelaget en medaljefavoritt og det kan man også se i dagens kamp. ØIF Arendal fortsetter med å holde våre gutter unna i forsvarsspillet sitt, noe som gjør at vi ofte avslutter fra 9-10 meter. Det fungerer sånn passe, men Kristjian Jurisic forsetter med å plukke ballene. I tillegg så finner ØIF Arendal åpningene i forsvaret til Bergen oftere nå enn i første omgang.

Lagene følger hverandre med en luke på 4-6 gjennom hele omgangen, men i likhet med første omgang så får Bergen Håndball muligheten til slutten igjen. Her velger Fredrik Ruud og co å gå «all inn» på de gjenstående 4 og et halvt minutt, for å hente ØIF Arendal ledelsen. Det så svært godt ut i 2 av de 4+ minuttene, men så får hjemmelaget et par raske scoringer etter at Bergen nok engang gjør feil i angrep. Sluttresultatet blir dermed 36-30 til ØIF Arendal og nok engang så sitter man med følelsen av at resultatet ble styggere enn hva kampen ga uttrykk for.

Neste kamp er Elverum hjemme for Bergen Håndball, en kamp som spilles den 21 desember.