Bergen rystet tidvis serielederen! – Bergen

Bergen rystet tidvis serielederen!

Bergen ledet til pause og hang med lenge mot den regjerende serie- og norgesmesteren men måtte se seg tapt til slutt mot Elverum. Slik var kampen.

Oppskriftsmessig så var det Tobias Grøndahl og co som trakk det lengste strået i kveldens kamp mellom Bergen og Elverum, men hjemmelaget rystet tidvis serielederen som ikke har tapt en eneste seriekamp i år.

For første omgang startet med et Bergen lag som tok ledelsen i kampen. Det var på mange måter våre gutter som styrte spillet mot de hvite og sorte fra de indre skoger på Østlandet. Med Leander Myklebust Seime i spissen så fikk vi også en liten luke på Elverum. Men en satt på følelsen av at Elverum, i kjent stil, ville skru opp tempoet og spise opp luken på få minutter.

Slik ble det faktisk ikke før slutten av første omgang, og var en prosess som tok noe lengre tid enn hva Elverum nok er vant til i Rema1000-liga sammenheng. For gjestene jaget Bergen i hele første omgang og slet med å hindre Leander og Marcus Soltvedt med å sette ballen i mål bak Thomas Fries.

Den ordentlige nedturen for Bergen kom dog noen minutter før pause. Det var når Herman Bredal Oftedal får et strengt rødt kort i forsvar, i en duell som han mer eller mindre er utrolig uheldig i. Dette skapte naturlig nok misnøye i Bergens troppen og blant annet Fredrik Ruud forsto lite av dommerne sin avgjørelse. Det ble belønnet med en advarsel i form av et gult kort.

Episoden skapte moment for gjestene inn mot pause, men det var faktisk Bergen som satte omgangens siste mål i det siste sekund til stillingen 14-13. En ordentlig opptur for Bergen og de 50 pandemi heltene på tribunen!

Herman Bredal Oftedal fikk rødt kort like før pause. Det skapte misnøye på banen og benken. Foto: Nicholas Noreng

Etter pause så var det et annet Elverum lag som kom på banen. Kampen snudde ytterligere karakter og det var gjestene som styrte det hele. Bergen ble passive både bak og fremme. Med den tidligere kjenningen (bergenseren) Sindre Heldal og magikeren Tobias Grøndahl i spissen så kvernet Elverum maskineriet seg til en solid ledelse. Hjerte var også ofte oppe i halsen når PSG-klare Dominik Mathe fikk gå helt fritt opp på 10 meter for å avlevere sine meteorer mot Tord Vårdal i mål. Heldigvis hadde ikke han dagen i kveld. Det hadde derimot Sebastian Mossestad som nok engang leverer en flott prestasjon for Bergen.

Fredrik Ruud og Vidar Gjesdal prøver til slutt et desperat forsøk på å stenge av det offensive bortelaget med 5-1 forsvar. Vår egen unggutt Tobias Holm fikk oppgaven om å ta ut sin navnebror Grøndahl, som dessverre fungerte dårlig. Det tok ikke lang tid før Elverumspillerens rutine fikk unggutten fra Arna utvist og et undertallsspill i verst tenkelig tidspunkt ble tilfelle.

Gjestene ble til syvende og sist overlegne og tok en fortjent 23-30 seier i Åsane Arena. De tok dermed sin 15(!) seier på rad og er så langt i sesongen ubeseiret i Rema1000-ligaen.