Fredrik Clementsen forlater Bergen til fordel for dansk liga – Bergen

Fredrik Clementsen forlater Bergen til fordel for dansk liga

Bergen Håndball kapteinen forlater Bergen Håndball og til fordel for Lemvig-Thyborøn Håndbold som spiller i den danske HTH-ligaen.

Fredrik Clementsen gir seg etter innværende sesong i Bergen Håndball til fordel for Lemvig-Thyborøn Håndbold. Linjespilleren er en lokalgutt fra Bergen som har gått i gradene fra barndomsklubben sin Gneist. Etter sesongen så skal kapteinen ut og oppleve livet som utenlandsproff i Danmark.

Fredrik sin kommende klubb holder til i Lemvig som er en liten by som ligger like ved Holstebro, nord-vest i Danmark. De spiller i HTH-ligaen og ligger som nummer 10 på tabellen så langt i sesongen. Ligaen huser storklubber som blant annet Aalborg, GOG og Skjern, og er rangert som syvende beste ligaen i verden (til sammenligning er Rema1000-ligaen nummer 16).

Fredrik Clementsen har vært en sentral profil i den nye klubben Bergen Håndball. Nå skifter han fra mørkeblått – til rød drakt fra og med neste sesong. Foto: Tove Lise Mossestad / Bergen Håndball

Hovedpersonen selv gleder seg til å oppleve et nytt land og en sterkere liga.

Jeg fikk muligheten i Bergen Håndball (tidligere FyllingenBergen) på et godt tidspunkt. Jeg var klar og tok nivået fort. Nå er jeg klar til å ta et nytt steg. Når Lemvig-Thyborøn Håndbold tok kontakt så føltes det rett å si ja. Jeg gleder meg til å få prøve meg i en enda bedre liga og ett nytt land. Jeg forventer at det blir tøffere å prestere og jeg har hørt mye bra om klubben. I tillegg har jeg vært nede for å besøke og se på fasilitetene. Det blir spennende og jeg gleder meg til å kjenne trøkket fra fansen når jeg om ca 9 måneder forhåpentligvis debuterer i den danske ligaen, forteller den unge håndballspilleren som ved flere anledninger har deltatt på rekruttlandslaget for Norge.

Hovedtrener for Bergen Håndball, Fredrik Ruud er glad for Fredrik Clementsen vegne når han etter sesongen skifter til danske Lemvig-Thyborøn.

– Fredrik Clementsen er en veldig profesjonell – og god kar. Han har ved flere anledninger vært oppe til landslagsdiskusjon og har vært en av våre største profiler i hans 2 sesonger her. Det gleder meg at han nå tar steget videre som er helt i takt med hvordan vi ønsker å drive klubb: øke rekrutteringen og nivået blant guttehåndballspillere i regionen og være en klubb for hele Bergen. Samtidig må vi erkjenne at det blir et tap for oss og at vi gjerne skulle beholdt han lengre, men vi er også glad for at han først drar etter sesonginnspurten, slår Fredrik Ruud fast.

Har gått gradene i den lokale guttehåndballen

Som nevnt så har Fredrik Clementsen gått i gradene som regionen tilbyr. Han startet sin håndballkarriere i Gneist hvor han samtidig, som mange andre, også spilte fotball.

Veien min til Bergen Håndball begynte i Gneist når jeg var 8 år. Vi spilte sammen en stor gjeng på 20 unge gutter som elsket ballsport. De fleste spilte både fotball og håndball og vi hadde en meget dyktig trener i Morten Haugstvedt som visste hva som trengtes for å bli god i håndball, nemlig teknikk og lek med ball.

Fredrik Clementsen i duell tidlig i håndballkarrieren. Nå er den lokale Gneist gutten klar for en av verdens beste håndball-ligaer. Foto: privat

Når vi ble eldre så begynte samarbeidet med Viking TIF, som på den tiden var et lag som lå midt i mellom 1. og 2. divisjon, men som nå har etablert seg som et godt 1. divisjonslag. Der fikk jeg min debut i 1. divisjon som 16 åring og spilte i klubben omtrent 7 sesonger hvor jeg dessverre hadde noen lengre skadeperioder, fortsetter han.

I disse årene utviklet Fredrik seg godt og fikk blant annet mye spilletid. Samtidig forsto han at en sjefsrolle med ansvar var noe som passet han godt.

Jeg fikk mer og mer ansvar på banen i slutten av ungdomsårene, det gjorde noe at klubbskifte til Bergen Håndball med mer trening og profesjonalitet gikk så godt som det gjorde, smiler han.

Det ble etter hvert håndball som Fredrik Clementsen ville satse på. Her på en utendørs turnering for Gneist før skifte til Viking TIF. Foto: privat

Har en jobb å gjøre før avreise til Danmark

Den unge linjespilleren gleder seg til å ta fatt på karrieren som utenlandsproff, men det er først og fremst med en liten bismak i munnen at han reiser etter en sesong som kan bety «vinn eller forsvinn» for Bergen Håndball i Rema1000-ligaen sammenheng.

– Jeg gleder meg som sagt veldig til å spille i Danmark og dansk liga, men før den tid så er vårsesongen her hjemme som må prioriteres. Det er uten tvil et stort ønske fra min side at jeg forlater hjembyen og Bergen håndball med at klubben spiller i eliteserien neste sesong også. Så det er ingen tvil om at jeg kommer til å ofre alt for å få det til! Det ser tøft, men det er slettes ikke umulig. Nå må vi ta ansvar og fange så mange poeng som mulig.

Fredrik Clementsen mot Halden i Fana Arena tidligere i sesongen. Han har dessverre vært ute med en skade i de siste kampene før jul, men er tydelig på at han er klar igjen til poengjakten i vårprogrammet. Foto: Kjell Eirik Henanger