Målrik affære på Sørlandet endte i tap – Bergen

Målrik affære på Sørlandet endte i tap

Selv om det ble levert en solid bunke med mål for våre gutter i hvitt og gull så ble det nok et surt tap for Bergen Håndball. Slik var kampen:

Vi hadde det moro med Kaptein Sabeltann og skattejakt før kampen i Kristiansand. Men inne mellom våre morsomheter så var det også spor av alvor. 2 poeng borte mot KRS i dag ville på mange måte betraktes som en skatt. En skatt som ville belønnet hardt arbeid overtid, en skatt som ville ha gjort selvtilliten – og mentaliteten godt og en skatt som ville forbedret klubbens tabellsituasjon.

I stedet var det hjemmelaget som «fant skatten». Om det var Julius eller Kaptein Sabeltann selv som tipset sørlendingene vet vi ikke, men vi vet at KRS lenge måtte gi alt for å få has på de 2 poengene. I spissen sto profilene Øyvind Frigstad (9/10) og Eirik Köpp frem (8/13) som kanskje de avgjørende bidragsyterne til hjemmeseier.

For det så lenge ut til at trenden virkelig skulle snu for Bergen Håndball i en særs målrik affære i Kristiansand. Det startet jevnt hvor begge lag kjente litt på motstanden. Før kampen var det mest snakk om forsvarsspill i begge leirer, men det var i den andre enden av banen at lagene var soleklart best.

Nettopp det så også hovedtrener Fredrik Ruud tidlig. For etter knappe 10 minutter kom første timeout på bordet for våre gutter. Sjefen på benken var knallhard med følgende beskjed:

– Nå må vi være tøffere i duellene gutter. Vi må lime igjen forsvaret og fortsette med det vi gjør fremad.

Men som mange ganger før så skurrer det bakover. Heldigvis (som nevnt) så skurret det også for KRS i forsvar. Det førte til mye mål og generelt mye tidlige halvsjanser i ankomst. En kunne trygt si at lagene følte for å kompensere (og det gjerne så fort som mulig) i angrepsfasen.

Lagene fortsatte å følge hverandre til døren av første omgang, men så får vi en etterlengtet mulighet. På stillingen 17-18 så bommer KRS flere ganger på mål. I tillegg så tar Tord Vårdal noen viktige baller som fort kunne ført til en solid Bergen ledelse. I stedet blir vi stresset og skaper noen unødvendige tekniske feil. Helt konkret så var muligheten for en 3 målssledelse absolutt til stede, men vi måtte til syvende og sist nøye oss med en 1 målssledelse etter at Eirik Köpp scorer fra distanse med 3 sekunder igjen på klokken. Pauseresultatet ble dermed 18-19. Det var for så vidt også greit nok med tanke på at hjemmelaget hadde ledet stortsett hele omgangen.

I andre omgang tar KRS kontrollen fra start og får inn noen raske kasser. Det fører til at våre gutter i kjent stil må jage et førende lag. Det er vi etter hvert også blitt gode til, for vi bet oss virkelig fast i KRS og holdt oss på skuddhold med 2 mål bak.

Fredrik Ruud ser dette og legger en ny timeout etter 40 minutter spilt. Han ser mulighetene fremover og ønsker igjen et enda tettere og duellsterkt forsvar.

Dessverre kommer det ikke noe særlig svar på tiltale annet enn at Tord Vårdal plukker et par baller. Kampen hadde rett og slett satt seg og det var angrepsspill som lagene behersket best. Som et greit eksempel på det så opplevde vi blant annet 7 mål på 3 minutter midtveis i 2 omgang. Noe annet som skjedde i samme periode, som er gledelig å se med Bergens øyner var at Jens Dolberg (som også fikk noen minutter i første) og Fredrik Clementsen entret banen igjen etter skade. Dessverre, det skapte heller ikke noe direkte innvirkning på de bakre rekker.

Vondt bli til verre når vi i det 49 minutt taper 2-0 i en overtallsspill periode på stillingen 28-26. Vi skulle dermed for første gang i kampen jakte en 4 målssledelse i den verst tenkelige fasen, nemlig i de siste 10.

Det skulle toppe seg med at vi deretter selv skulle pådra oss utvisninger, men så var rollene endret og plutselig var det hjemmelaget som ikke omsatte sjansene i overtall og ble straffet i forsvar med utvisninger. KRS får faktisk to utvisninger innenfor de siste 5 minuttene, noe som gjorde at vi med 2 mål bak kunne tørre å håpe på poeng. Vi klarer dog ikke å omsette mulighetene og roter det atter engang til for oss selv med kjedelige tekniske feil. Hjemmelaget blir etter hvert fulltallige igjen og vi sprekker opp i liming når det teoretisk sett ikke lengre er mulig å ta poeng.

KRS får dermed noen raske mål i sluttminuttet som får resultatet 36-31 til å virke noe styggere til sammenligning til hvordan kampen utartet seg.

Nå står to helt ekstremt viktige kamper for tur til uken, når Haslum gjester Bergen og vi besøker Sandefjord i Jotunhallen.

Vi trenger all den hjelpen vi kan få, så om du har lyst til å heie Bergen Håndball frem til seier så kan du kjøpe billetter til hjemmekampen 9.2 mot Haslum i Haukelandshallen her.