– Man kan ikke nullstille seg, men man kan flytte fokus – Bergen

– Man kan ikke nullstille seg, men man kan flytte fokus

I morgen besøker Haslum Bergen og Haukelandshallen i et oppgjør som på mange måter kan være skjebnesvanger for våre gutter. Tross press så er det mye positivt å spore i både spillergruppe og trenerteam.

Vi vet at årets sesong ikke har vært god nok, vi har underprestert. I morgen kommer Haslum på besøk i Haukelandshallen og det er en kamp vi skal vinne.

Ordene kommer fra Bergen Håndball kapteinen Fredrik Clementsen som er tydelig på trenden snur i morgen.

Det er fortsatt ni kamper igjen, men i morgendagens kamp er ekstra viktig at vi vinner.

Trenerteamet er enig med Bergen Håndball kapteinen.

Det går ikke an å nullstille seg før en kamp som i morgen, men man kan fornye fokuset. Det handler om å ha fokus på sine konrekte arbeidsoppgaver og ikke ta innover seg feil og uønskelige episoder.

Vi har hele sesongen gjort grundige øvelser innenfor prestasjon forberedelser. Det handler om at man skal ta kontroll på situasjon og hurtig skape momentum. Å kunne bruke dette på banen blir høyest nødvendig i morgen. Jo før vi klarer det, jo bedre, sies det i fra trenerteamet.

Trenerteamet har også siden jul fokusert ytterligere på de mentale sekvensene spillerne står ovenfor på banen og håper på at øvelsene skal bringe frukter i morgendagens kamp mot Haslum.

– Vi skal ha et godt utgangspunkt. Samtidig vet vi at presset er der, vi kan som sagt ikke nullstille oss helt – men vi kan flytte fokuset og begrense hva presset skal bety for oss.

Haslum har også opplevd motgang

Morgendagens motstander har som Bergen Håndball slitt i årets sesong. Allerede i sesongoppgjøringen så man at Haslum ikke helt fant de riktige strengene å spille på. I tillegg har østlendingene 5 strake tap før de i helgen tok en etterlengtet seier mot Sandefjord.

Nå kommer de røde til Bergen i de de kaller for «eksamen nummer 2».

Det er noe som veteranmålvakt til Haslum, Trond Tjemsland grugleder seg til.

I min håndballkarriere har jeg kun vunnet en gang i Bergen, sa keeperen til Haslumhk.no i helgen.

Tror på seier

Vi vet at vi har et enormt press på oss, sa Fredrik Ruud i helgen og henviser til saken i Bergensavisen etter tapet mot Kristiansand. Nå står det hele å faller på kampen mot Haslum, sa han til samme avis.

Det tenker Bergen Håndball hovedtreneren også før østlendingene lander på Flesland i morgen.

– Ja, vi må være ærlige med oss selv. Kampen i morgen er veldig.

Han er enig med sin spillerkaptein og tror på at Haslum skal kunne slåes i Haukelandshallen.

– Nøkkelen er returspillet, forsvaret og redninger for vår del.

Før han sier…

Haslum er et lag som kriger. Noen ganger på grensen. Vi må være med på krigen. Med hodet. De har noen ringrever i Røe og Hauge. En unggutt i Høiness som virkelig har fått det til å svinge. Hallgren på høyreback som spiller med masse energi. De vil løpe på mye. Får de lov av dommerne til å behandle våre linjespillere som de vil, så må vi belage oss mye på steinharde dueller.

Fredrik Ruud svarer raskt når han får spørsmålet om det blir seier mot Haslum.

– Vi må vinne, så jeg håper på det.

PS. Bergen hadde store muligheter til å slå Haslum borte tidligere i høst, men måtte nøye seg med et poeng den gang.

Vi håper så mange som mulig tar turen til Haukelandshallen.