Seier i «skjebnekampen!» – Bergen

Seier i «skjebnekampen!»

Bergen Håndball vant i kveld en svært spennende kamp mot Haslum. Men det så på et tidspunkt ut som at skjebnekampen skulle ende som så mange ganger før. Slik ble det altså ikke. Les hvordan kampen utartet seg…

Utrolig deilig. Det er alt man trenger å si.

For dagens match mot Haslum var virkelig en triller av en skjebnekamp. Det var et heltent Bergen Håndball som entret banen i Haukelandshallen. Innledningsvis dominerte vi både i angrep og i forsvar og ledet fortjent 7-2 etter 8 minutter. Det var et lekent og fort angrepsspill, samt at guttene tvang gjestene til å satse på spisse vinkler ved kantene, det passet Tord Vårdal perfekt. Vi må også «namedroppe» Birk Hermann Inselseth og Leander Myklebust Seime som var virkelig hissige foran Haslum målet i kveld, de sto for mye av den flotte ledelsen tidlig i kampen. Også Sebastian Mossestad og Sondre Skare hadde flere gode involveringer i angrepspillet.

I perioden etter de heseblesende åpningsminuttene så begynte gjestene å ta innpå. På stillingen 9-6 har Haslum muligheten til å komme på «skuddhold», men Vårdal redder en 100% sjanse på gjestene sitt kontraspill. Han fortsetter den gode åpningen og stenger buret. Etter 20 minutter er redningsprosenten nærme 50% og på dette tidspunkt holder han oss inne i kampen med en 2-3 målssledelse.

Men gjestene var ikke kommet til Bergen for å tape i første omgang. For de kom sakte og sikkert mot slutten av omgangen, og tok mer og mer innpå.

I det 27ende minutt utlignet Haslum til 14-14 etter en periode som gjestene hadde fått tak på Bergen Håndball i begge ender av banen. På scoringen fikk også Sebastian Mossestad sin 2. to minutter som mer eller mindre gjorde at våre gutter måtte spille i undertall resten av omgangen. Det utnytter Haslum sin spiller nummer 5, Anders Røe som scorete sin 4 scoring. Dermed ledet Haslum for første gang i kampen når det sto 29 spilte minutter på klokken.

14-15 til Haslum ble dermed pauseresultatet i Haukelandshallen.

2 omgang begynner noe roligere enn første. En del tekniske feil preget lagene og et nervøs hjemmelag kom mer og mer til syne. Nå stemte det ikke i forsvar, hvor Haslum (som på dette tidspunktet hadde veldig god tid) scoret enklere enn i første. Angrepsspillet vårt ble nok en smule forutsigbart og vi slet med å finne gode løsninger.

Vi blir nok en gang jagende en 2-3 målsledelse.

Men med halvspilt i 2. omgang så finner våre gutter frem et ekstra gir. På stillingen 20-22 så finner Ebbe Stankiewicz først veien til nettmaskene med et lurt innløp bak forsvaret. Der etter vinner han en litt heldig ball og sitter den også bak Haslum-målvakten.

Det skulle bli vendepunktet.

For på stilling 23-23 så begynner forsvarskrigen for begge lag. Også målvaktene hadde gode involveringer som sørget for å holde spenningen på maksimalt nivå.

Jens Dolberg kunne sørge for en 2 målssledelse med 6 minutter tilbake, men han brenner straffekastet, tydelig forbanna på seg selv. Til gjengjeld står han virkelig opp i forsvar og pisker nærmest guttene frem i duellene. Han var også sentral i timeouten like etter sammen med blant annet Herman Bredal Oftedal og overnevnte Birk Hermann Inselseth.

Det kan ha blitt avgjørende.

For Bergen tetter igjen og får den nødvendige to målssledelsen like før slutt. Haslum prøvde å følge opp med en timeout og fikk også uttelling på den, men guttene våre holder hodet kaldt og klarer å svare.

Til slutt vinner Bergen 29-26 i en fantastisk LYDFYLT kveld i Haukelandshallen.

Allerede til søndag venter en ny «cupfinale» når vi gjester Sandefjord som slite uavgjort mot et tamt Drammen lag i kveld.