1 poeng i Jotunhallen gir et lite håp – Bergen

1 poeng i Jotunhallen gir et lite håp

Det var et uttalt mål før kampen at alt annet 2 poeng ikke ville være godt nok. Det ble 1 poeng i Jotunhallen men det finnes fortsatt et lite håp.

Guttene i Bergen Håndball vet hva som sto på spill mens de løp ut på parketten i Jotunhallen søndag kveld. Det kunne man også tydelig se innledningsvis på kampen. For det var nerver å spore blant begge spillergrupper i de første minuttene, hvor lagene ikke klarte å få ballen i mål på de første 2-3 angreps-situasjonene.

I det 4 minutt så skulle Bergen Håndball få hull på byllen og sette dagens første scoring. Umiddelbart i angrepet etter så setter Sandefjord ballen i mål bak Tord Vårdal. Det skulle bli, som mange hadde forventet på forhånd, startskuddet på en stillingskrig.

For selv om våre gutter sto for noen lekre scoringer og Ebbe Stankiewicz setter 4-7 etter 12 minutter så skulle ikke 3 målssledelsen skremme hjemmelaget. For når Sander Wennberg Linderud entret banen i samme minutt så skulle Sandefjord finne veien forbi Bergen forsvaret og Tord Vårdal i mål. Sistnevnte sto for øvrig en meget flott kamp og hadde i første omgang hele 43% i redningsprosent.

Dessverre så var utligningen et faktum når Sander André Haakestad etter 24 minutter satte ballen i mål. 3 målssledelsen til Bergen Håndball var dermed historie. Frem mot det 30. minutt så svarte lagene opp mot hverandre og når Birk Hermann Inselseth får omgangens siste mulighet på frikast og treffer muren så ble stillingen likt til pause, 13-13.

2. omgang starter med at Bergen Håndball spiller i undertallsspill etter draktholding av Jens Dolberg før pause. Dommerne skulle bare etter noen minutter spilt gi enda en to minutter, denne gangen var det Birk Hermann Inselseth som ble for tøff i forsvarsarbeidet. Det takket og bukket hjemmelaget for og gikk rett opp i en 2 målssledelse.

Men Bergen Håndball med Sondre Skare i spissen ville noe annet. De visste hva som sto på spill og utlignet til 16-16 like etter at laget ble fulltallig igjen. Videre så var det Sandefjord som skulle bli straffet og få 2 minutters utvisning. Det taklet hjemmelaget dårlig for med undertall i forsvar så åpnet det seg naturligvis store rom for våre gutter.

Dette senarioet gjentok seg utover kampen for begge lag. Det ga store forskjeller på hvordan lagene spilte fra minutt til minutt. Det ble byttet på hvem som skulle lede kampen, men det i aldri så stor grad at det førende laget fikk et pusterom i form av en luke ned til motstanderen.

Like før siste minutt setter Oftedal ballen i nettet til 27-28 og alle som heier på Bergen øyner et håp om de svært etterlengte 2 poengene. Dessverre så klarer vi ikke å låse gjennom bak før Sandefjord utnytter ankomstspillet sitt til å sette utligningen. Herfra ble kampen helt banans.

For når det er like over 30 sekunder igjen så får Sebastian Mossestad en matchball som han dessverre ikke klarer å omsette i mål. Like etter kom Sandefjord timeouten kjapt og plutselig så var kampen «snudd» på få sekunder, i de siste sekundene så var det nemlig Sandefjord som så ut til å få det avgjørende angrepet.

Men planen til Sandefjord slo til de så grader feil for Fredrik Ruud gjennomskuet planen og velger en mann mot mann taktikk som isolerte viktige oppspills muligheter for hjemmelaget. Skuddet kommer til slutt fra distanse og går utenfor. Med 6 sekunder igjen på klokken slår Ruud timeoutkortet i bordet. Planen legges og håpet om 2 poeng levde.

Dessverre, 6 sekunder er ikke spesielt lang tid. For ballen var dø hos Tord Vårdal og oppspillspunktene var godt pakket inn. Det avsluttes dermed fra 15 meter fra Jens Dolberg, men dessverre ble det ikke annet en keepermat.

Det endte dermed 28-28 i Jotunhallen og poengdeling var et faktum.

I detalj så viste vi i dag en offensiv tilnærming slik som vi gjorde sist. Når vi løfter mann mot mann med 25 sekunder igjen på uavgjort så forteller det om en gruppe som kun var fornøyd med seier. Men det lyktes ikke.

Allikevel det gir oss et fornyet håp om at spillerne og trenere har bestemt seg for å angripe situasjonene fremover.

Nå venter 7 tøffe kamper og sannsynligvis så må vi vinne mesteparten av disse oppgjørene. Poengdelingen i dag gir til syvende og sist Sandefjord en fordel på innbyrdes oppgjør ettersom de slo oss hjemme i Fana Arena tidligere i høst. Så ved poenglikhet på slutten av sesongen så vil Sandefjord berge plassen. Samtidig skal Haslum og Tønsberg Nøtterøy inn i dette regnestykke.

Fredrik Ruud påpeker i intervjuet etter kampslutt at nå må vi hente 5 poeng på Sandefjord for å overleve i eliteserien. Her må vi også hente henholdsvis 3 poeng på Haslum, da vi har de på innbyrdes oppgjør. Tønsberg Nøtterøy er det også 3 poeng opp til. De møter vi 6 mars i Tønsberg og her har vi et mål om innbyrdes som også kan bli avgjørende. Håpet lever, men det er så vidt.

Nå ser vi frem til å møte Drammen hjemme i Bergen den 23. februar. Billettsalget til denne kampen åpner i morgen.