En Smertefull opplevelse – Bergen

En Smertefull opplevelse

Bergen – Drammen var et aldri så lite mareritt for oss med Bergen øyner. En god Bergen omgang og en mindre god Bergen omgang. Slik var dagens kamp mot Kristian Kjelling sine menn.

I uvant Bergen sammenheng så startet dagens kamp mot Drammen med å skurrer litt i angrepsspillet. I de første minuttene åpnet det seg lite rom mellom Drammen forsvaret, og mulighetene for å sette ballen i kassen uteble. Gjestene sto rett og slett tett samtidig som de sto nok så høyt, men etter noen minutter spilte Birk Inselseth til linjespillerkollega Sondre Skare, han ble stående fri fra linjen og satte dagens første scoring.

Det skulle bli starten på et aldri så lite «kjør» fra våre gutter. For når Tord Vårdal tar både 7 meteren fra Sindre Aho og annet som kommer hans vei så får vi muligheten til å dra litt i fra tidlig i omgangen. Den muligheten tok Bergen Håndball dessverre ikke vare på. For Drammen kom raskt tilbake og gikk etter 15 minutter opp i ledelsen til 7-8 etter en flott scoring i ankomst av Oskar Olafsson. Men ledelsen varte ikke lenge, for etter bare noe sekunder så var det Bergen som på nytt flekket tenner og tok innativet til å føre kampen.

Vår sisteskanse Tord Vårdal fortsatte å få inn noen gode redninger, men guttene skulle slite i Drammens ankomstspill. Det gikk ofte styggfort fremover når Drammen begynte å løpe og en kunne se tendenser til hva som ventet oss i 2. omgang.

Fredrik Ruud og Vidar Gjesdal tok timeout etter 22 minutter på stillingen 13-13 og var krystallklar på at det sto på returløpet og at en skulle være mye mer direkte både i angrep- og i forsvarsspillet. Det fikk trenerne svar på tiltale for. For guttene fikset noen flotte scoringer, samt at det ble mer kontrollert og tettere forsvarsspill mellom vår 1-2 på høyresiden (Høyrekant og Høyreback). Det gjorde hurtig Kristian Kjelling fortvilt og hans timeoutkort ble lagt på bordet like etter.

Heldigvis for oss med Bergen Håndball øyner så gjorde ikke gjestene det samme som våre gutter. Frustrasjonen steg så ytterligere på Drammen benken og like før fulltid i 1. omgang så dommerne seg nødt til å dele ut et knipe advarsler til hovedtrener Kristian Kjelling.

Jens Dolberg har med 2 sekunder igjen på klokken muligheten til å sette et solid pauseresultat (trodde vi på dette tidspunktet i hvert fall) med en potensiell 3 målssledelse. Skuddet er ikke av det dårlige slaget, men det ble ingen jobb for landslagskeeperen Sander Drange Heieren å plukke den. Pauseresultatet ble dermed «kun» 18-16 til Bergen Håndball.

Så kom 2. omgangen.

ANNONSE KINNARPS | Les mer under annonsen.

Det var omtrent som dag og natt mellom nettopp 1. og 2. omgang. Som at man i de første 30 minuttene var i himmelen og i de siste 30 minuttene på jorden (og kanskje tidvis på vei enda lengre ned). For 2. omgang startet med et slapt Bergen Håndball som ikke klarte å respondere på Drammen satte noen tidligere scoringer. Timeoutkortet kom lynkjapt fra benken og, vel la oss bruke Ruud sine veltalte ord:

Nå blir vi pisset på, vi kan ikke gi dem dette nå!!

Dessverre, det var akkurat det vi skulle gjøre.

Like etter timeouten så satte Drammen på nytt målet til en ny hvit ledelse 19-20. Samtidig så fikk vi ikke ballen i nettet bak en god André Bergsholm Kristensen i Drammen målet (for øvrig en gammal tjommi av undertegnede som helt klart vil få en sint telefon litt senere på kveldingen i kveld). Faktisk så skulle Bergen Håndball gå nærmere 8 minutter inn i 2. omgang før Jens Dolberg får kontret inn hjemmelagets 2. scoring etter en teknisk feil i ankomst for gjestene. Lite visste vi at målet som vi trodde skulle være svaret på et comeback ble til det helt motsatte.

Drammen tok nemlig fullstendig innativet i kampen og bygde raskt opp en solid ledelse. Våre gutter bommet og bommet, samtidig som det mentale tok på og forsvaret deretter. Det skulle riktig nok ikke bare være på årsak av at André Bergsholm Kristensen var kommet inn i buret, men også på grunn av sidelengs angrepsspill og et særdeles hullete forsvarsarbeid. Guttene var mer eller mindre ikke til å kjenne igjen utpå banen, og kontrastene fra første omgang var store.

Fredrik Ruud og co forsøkte seg på blant annet 7-6 angrepsspill som dessverre ikke lyktes. For Drammen fortsatte å låse av selv i undertall og deretter fikk de en enkel jobb med å lempe ballen i det åpne Bergen målet.

Resten av omgangen føltes mer eller mindre som et mareritt. Ordet kollaps kan vel mer eller mindre være dekkende for hva vi ble vitne til i Haukelandshallen i kveld. Det var dessverre ingenting som gikk vår vei fra de siste 30 minuttene og sluttresultatet blir stygge 25-37.