Nytt tap i Haukelandshallen – Bergen

Nytt tap i Haukelandshallen

Bergen Håndball møtte i kveld Kolstad til et oppgjør som guttene hadde mye revansjere i. I tillegg sto alt på spill når det kom til å redde plassen i eliteserien. Dessverre endte kampen med et nytt tap for Bergen Håndball og nå må sannsynligvis de resterende kampene vinnes for å holde liv i håp om videre eliteseriespill i 2023. Slik var kampen mot Kolstad:

Bergen tok i kveld i mot det kommende storlaget Kolstad til dyst i Haukelandshallen. Kampen startet med tekniske feile i hver sin ende av banen. Der etter skulle Kolstads Simen Lyse score den første scoringen i kampen i en tidlig avslutning i ankomstfasen.

Videre fikk vi fort følelsen av at lagene sto å merket litt på hverandre for det var et lavt tempo innledningsvis i kampen. Det tok seg noenlunde opp når lagene ved flere anledninger skulle få to minutter utover omgangen. Blant annet så fikk Fredrik Clementsen to tidlige 2. minutter etter bare 11 minutter spilt.

Gjestene skulle etter hvert ta mer Initiative i kampen for selv om Kolstad titt og ofte lagde noe merkelige feil i det etablerte angrepsspillet så straffe de Bergen Håndball ofte i kontra og i ankomst. Det skulle i grunn mer og mer utvikle seg til å ble en ren forsvarsmatch på dette tidspunktet. For mål fikk vi lite av. Skudd som derimot gikk over, utenfor og i målets metal ble hyppigere og hyppigere og som også var årsaken til få innslupne mål. For etter 17 minutter spilt sto det bare 6-6 i Haukelandshallen.

Tord Vårdal skulle for øvrig også fortsette den gode trenden som han har hatt i de siste kampene og skal naturligvis også berømmes for at Bergen Håndball holdt følge med Kolstad. Hjemmelaget skulle også holde følge i resten av omgangen, for selv om Kolstad skulle dra noe i fra så ble pauseresultatet «bare» 9-11.

Tord Vårdal hadde enda engang en god kamp for Bergen Håndball. Foto: Kjell Eirik Henanger

2. omgang startet på en helt annen måte en første. En kunne nesten se at lagene hadde fått seg en skjennepreken i pausen for tempoet var ikke bare 1, men 2 hakk opp fra 1. omgang. Vi skulle fort bli vitne til noen raske mål fra både Kolstad og Bergen Håndball. Det var rett og slett en helt annen kamp.

Det trøkket skulle være definisjonen på den påfølgende omgangen. Nå var tekniske feil byttet ut med mer lekent – og velspilt håndball. Forsvarsspillet til lagene led naturligvis også litt under det høye temposkiftet, men allikevel så må man kunne si at lagene fortsatt sto godt i de bakre rekker. Spesielt gøy var det å se Bergen klarte å isolere Kolstad sine sidebacker helt vekk, en situasjonen som flere på forhånd av kampen var spente på.

Dessverre så skulle Kolstad allikevel igjen ta innativet i kampen, men Bergen Håndball fortsatte å holde noenlunde følge med gjestene. Periodevis ble vi, som tidligere kamper, jagende en 4-5 målssledelse. Stadig var det Tord Vårdal som fortsatte med å holde oss inn i kampen og sto glimrende i buret, men etter at Kolstad klarte å fange 5 av 5 returer på få minutter så kunne en tydelig se frustrasjonen til sisteskansen. Det var også fokuset til Fredrik Ruud i den påfølgende timeouten.

Etter timeouten var det nok engang gjestene som ville mest i Haukelandshallen. På stillingen 18-23 til Kolstad så prøvde Fredrik Ruud og co seg på 7-6 spill for de siste 8 minuttene. Det fungerte for så vidt godt. Bergen Håndball klart å innhente noe av Kolstad ledelsen og håpet ble på nytt tent når vi med 4 minutter igjen på klokken satt ballen i mål til 20-23. Men da bestemte Lars Eggen Rismark seg så for å lukke Kolstad buret. Vi klarte nok engang ikke å ta muligheten og vi brenner de siste sjansene som oppstår i kampen.

Sluttresultatet ble 22-26 til trønderne og nå må Bergen Håndball vinne alle sine resterende kamper for å holde håpet om eliteseriespill i 2023 i live.