«Vinn eller forsvinn» i Tønsberg – Bergen

«Vinn eller forsvinn» i Tønsberg

Bergen Håndball reiser i morgen til sør-Østlandet for å spille mot Tønsberg Nøtterøy. Det er intet mindre enn en vinn eller forsvinn kamp for våre gutter når det kommer til Rema1000-ligaen sammenheng. Morgendagens hjemmelag er dog heller ingen kasteball…

17:00 | Tønsberg Nøtterøy – Bergen
18:00
| Bækkelaget – Haslum
18:00 | Fjellhammer – Sandefjord

Slik ser kampprogrammet ut (for Bergen Håndball øyner) før morgendagens runde. Nå er det ikke lengre «kampen kan være livsviktig for å berge plassen i Rema1000-ligaen», men «Nå er morgendagens utfall avgjørende for Bergen Håndball».

Det kan enkelt og greit oppsummeres slik:

Men seier i morgen kryper vi opp på 9 poeng med 4 kamper igjen å spille. Vinner vi de resterende kampene kan vi totalt kapre 17 poeng. Uavgjort i morgen med samme resultatet i de kommende kampene gir 16 poeng og tap i morgen 15 poeng (ved å følge det overnevnte).

Dersom Haslum vinner i morgen mot Fjellhammer står de allerede på 16 poeng. Derfor er morgendagens kamputfall helt avgjørende.

11Haslum HK21621358063014
12Sandefjord21531357266113
13Tønsberg Nøtterøy21421561569010
14Bergen Håndball2123165756647
Slik ser tabellen ut før runde 22.

Ja, håpet er syltynt. Men det er fortsatt teoretisk mulig å spille Rema1000-ligaen også neste år.

Møter en kriserammet klubb

Det er etter all sannsynlighet vinn eller forsvinn i morgen. Det er guttene også innforstått med og kommer til å gi alt mot et særlig uttynnet Tønsberg Nøtterøy. Hjemmelaget som hører hjemmet i Nøtterøyhallen har lidd store tap i årets sesong på grunn av økonomiske årsaker og har måtte løse flere spillere fra sine kontrakter.

Det har også vært store utskiftninger administrativt i klubben og for få dager siden fikk Tønsberg Nøtterøy et helt nytt styre som har en hovedoppgave.

Å redde eksistens til Nøtterøy Håndball.

Det er ikke eliteserien kontrakten den nye styrelederen Torbjørn Fevang tenker på da. Men hele klubben.

Til Tønsberg blad sa han tidligere i uken at situasjonen er så alvorlig, at det absolutt er en reell fare for at klubben kan gå konkurs.

Fredrik Ruud: – Et skadet dyr

Bergen Håndball trener, Fredrik Ruud, er klar på at Tønsberg Nøtterøy ikke blir noen walkover selv om de har måtte la flere sentrale spiller gå.

– De som tror det blir lett i morgen tar veldig feil. Heller tvert i mot. Det er et skadet dyr vi møter med masse av kvalitet på banen. Det som de har visst i de siste kampene er at de kan henge med og spille jevnt mot så og si alle, så vi er helt skjerpet og fokusert på oss selv før kampen – vi kan ikke bruke tid og tenke på hva Tønsberg Nøtterøy kommer med, det blir feil.

Han har stadigvek kampen hjemme i Framohallen godt i minne og beskriver den som en tapt nøkkelkamp.

– Ja vi ledet med flere mål til pause i den kampen og endte opp med å tape med 1 etter noen dårlige siste 10. Det er liksom definisjonen på vår sesong. Nå må gå ut på parketten i morgen og vise oss fra en best mulig side. Vi er ute etter revansje og 2 poeng!