Storseier og fortsatt håp! – Bergen

Storseier og fortsatt håp!

Bergen Håndball vant i kveld stort borte mot Tønsberg Nøtterøy. I tillegg til storseieren så gikk de resterende tabellnaboene på hver sine tap. Det skaper et aldri så lite håp for ny rema1000-liga kontrakt for neste år!

BAKGRUNN:

Tønsberg Nøtterøy – Bergen 30 – 44
Bækkelaget – Haslum 34-30
Fjellhammer – Sandefjord 28 – 23

Det føles som en gave at våre gutter i dag tok en storseier over konkurstruede Tønsberg Nøtterøy mens både Haslum og Sandefjord tapte sine aktuelle kamper. Det skaper et håp, et håp om at det stadig er sjans for et sent comeback for Bergen Håndball sin del.

For selv om Haslum stadigvek innehar den siste «trygge» plassen med 5 poeng mer enn Bergen Håndball så velger vi å fokusere på at dagens storseier kan skape ringvirkninger i både våre egne – men også i konkurrenters kamper. Nå står det 4 cupfinaler for tur. Den første er mot Fjellhammer i Haukelandshallen førstkommende søndag. Men den kampen skal vi nok få flere anledninger til å snakke om, la oss heller nå fokusere mer på kampen som ble spilt i Nøtterøyhallen i kveld.

SE OGSÅ: Billettsalget til Fjellhammer kampen er åpnet!

Like før dagens kamp fikk guttene beskjed om at Nøtterøy kun hadde 7 utespillere (!!) tilgjengelig. Dermed ble kampplanen enkel å legge. Her skulle vi løpe, samtidig som at vi vet at Tønsberg Nøtterøy med bakspillere Jon Egil Ek (46 år) og Kennie Boysen (37 år) ville gjøre det de kunne for å dra ned tempo.

Dette så ut til å prege laget innledningsvis, det ble lite brudd og forsvarsaksjoner. Lagene byttet mål med hverandre og det skulle gå litt tid før Bergen fikk kampen inn i sitt spor. Litt av årsaken skal også forsvares med at hjemmelaget valgte å bruke alle sine tilgjengelige utespillere samtidig, med 7-6 i angrep.

Men planen for 7-6 spillet var i utgangspunktet godt velbegrunnet da de ville unngå fysiske dueller og spare krefter (løpe mindre hver for seg). Men på stillingen 9-9 så begynte hjemmelaget å slurve. De pådro seg mange tekniske feil i angrepsfasen, og tekniske feil uten målvakt på banen resulterer ofte i mål i mot. Det var også tilfellet i dag.

Det førte til at Bergen Håndball fikk innativet i kampen. Nøtterøy guttene begynte utover omgangen å henge med hodene og en kunne se at planen for Bergen om å løpe fungerte godt. Våre gutter hadde i de siste ti minuttene av 1. omgang omtrent null etablerte angrep – avslutningene kom fra alle kanter av banen (til og med fra Tord Vårdal som scoret 2) på et åpent Tønsberg Nøtterøy mål.

Bergen hadde muligheten til å sette mål nummer 20 før pausen, men måtte se seg fornøyd med en 5 målssledelse på stillingen 14-19.

2. omgang åpnet som slutten på første. Det var våre gutter som hadde innativet i kampen. Det skulle dog ikke ta lang tid før det ble total dominans for våre gutter. For allerede etter 4 minutter inn i 2. omgang så sto det 16-24 til Bergen.

Bergen hadde virkelig funnet scoringsformen og skutt nærmest hull i nettet på et tomt Tønsberg Nøtterøy mål. Hjemmelaget valgte nemlig fortsatt å stå i 7-6 men måtte fort se seg nødt til å justere seg og gi opp overtallsspillet.

Dessverre for hjemmelagets del så var det nok i seneste laget, for det var noen slitne bein som løp ute på parketten i røde drakter. I motsatt ende av skalaen fant vi Bergen Håndball som stadig løp og løp. Det var forholdsvis i kontringsspillet og ankomstfasen vi var livsfarlige, og bygget på dette tidspunktet også svært sjelden opp noe etablert angrepsspill. Bergen løp rett og slett inn en del enkle mål. Noe som var en sannfryd å se basert på at sesongen har vært preget av statisk angrepsspill med varierende uttelling. Tidligere har vi vært helt fraværende i ankomst/kontrasspillet og det var tydelig å se at det tilførte en ny dimensjon i angrepsspillet vårt i kveld.

Slik var vel mer eller mindre hele omgangen. Det var et lag som stanget og stanget i etablert og med det samme hjemmelaget fikk gitt fra seg ballen så lå den i nettet på motsatt banehalvdel.

Gledelig var det å se at alle de 16 tilreisende Bergen Håndball spillerne fikk prøve seg på banen i kveld. Samtlige leverte også sakene sine godt. Spesielt gøy var det å se Marcus Robson redde noen 100% sjanser. I tillegg var det stor stas å se Sander Elgestad sette sin første Rema1000-liga scoring! Vi kan heller ikke komme oss unna Iben Renè Hvidsten med hele 11 kasser. Han var OVERRALT i kveld og ble fortjent kåret til banens beste.

Kampen endte med utrolige 74 mål og Bergen vant 30-44 i Nøtterøyhallen.

Nå venter Fjellhammer hjemme neste søndag. Billettsalget til den kampen er allerede åpnet!