Morgendagens motstander taper knapt i egen arena – Bergen

Morgendagens motstander taper knapt i egen arena

En ny vanskelig kamp står for tur i morgendagens kamp mot Halden. Fredrik Ruud forteller at borteoppgjøret i Remmenhallen er kanskje en av de vanskelige kampene for sesongen!

Bergen skal nok en gang på tur sør-østover. Denne gangen er det riktignok et stykke fra Oslo som guttene besøkte sist helg. Turen går faktisk nesten til Sverige, nærmere bestemt Halden.

Der venter et lag i oransje og sort som vi i høst spilte uavgjort mot i Fana Arena.

Hjemmearenaen til Halden heter Remmenhallen, det er kanskje en av ligaens tøffeste steder å spille kamp. Det er av flere grunner. Det er et særdeles intimt og svakt belyst hall som hjemmelaget mer eller mindre har bygget om til et sportslig-fort, og der taper de sjelden.

Lagene som i år har fått bank ved svenskegrensen er mange og alle topp 6 lagene (med unntak av ustoppelige Elverum) i Rema1000-ligaen har reist tomhendt hjem fra Halden. Hjemmelaget har innkassert 8 av sine 9 seiere her og er en skikkelig vanskelig nødt å knekke på egen parkett. I sist kamp var Haslum på besøk, de klarte nesten å få seg poeng fra «fortet», men måtte i siste sekund se at Halden scoret på en meget vakker flyver. Nå er det altså vår tur til å besøke den beryktede arenaen.

Fredrik Ruud var ikke fornøyd sist Bergen spilte mot Halden. Nå vil ha ta revansje på de oransje og svarte fra sør-østlandet.

Hovedtrener i Bergen Håndball, Fredrik Ruud sier at han opplever morgendagens håndballkamp som en av sesongens vanskelige kamper.

– Å spille bortekamp i Halden er vanskelig, kanskje en av de vanskeligste. Men det gjør jo oppsiden av å vinne enda bedre, smiler han.

Han trekker frem Halden bakspilleren, Truls Erik Grøtta, som den største trusselen hos hjemmelaget.

– Halden handler alt om Grøtta. I begge ender av banen. Det blir helt avgjørende å løse han. Han har vært veldig god i hele sesongen og står oppført med 110 mål uten å ha tatt en eneste 7 meter.

Fredrik Ruud forteller at han har en plan for hvordan Grøtta skal stanses, men vil ikke gå i detalj på hva den handler om.

– Vi har lagt en plan, forhåpentligvis skal han få litt å jobbe med når vi kommer på besøk med et smil om munnen og senkede skuldre.

Morgendagens kamp mot Halden kan du se direkte på direktesport fra klokken 16:00