Poengdeling i siste eliteseriekamp – Bergen

Poengdeling i siste eliteseriekamp

Det ble poengdeling i siste kamp når Nærbø gjestet Framohallen. Slik var kampen.

Selv om det ikke var helt fylt under kveldens kamp, så lød det som et tettpakket Framohallen når kampen ble blåst i gang. For bortesupporterne fra Nærbø visste hvordan man skulle lage lyd fra tribuneplass. Også flere supportere fra Bergen lot seg inspirere og meldte seg fort på utover i de første minuttene.

Kampen bar tydelig preg av dette. For det var 2 svært energiske lag ute på banen. Med masse av tidlige og gode avslutninger fra både mørkeblått og hvitt lag. Innledningsvis var det Sebastian Mossestad og co som kom best i gang med et angrepsspill som fløt veldig bra. Gang på gang fant våre gutter veien gjennom Nærbø forsvaret og satte ballen i kassen.

Men bortelaget var heller ikke helt ufarlige. For på stillingen 8-5 begynte det flate forsvaret til Bergen å slå sprekker og Nærbø fant fort veien gjennom. Når det i tillegg ble blåst for utvisning på Jens Dolberg samtidig som jærbuene sto godt offensivt bakover så tettet de luken fort.

På stillingen 12-12 begynner det en stillingskrig mellom lagene. Bergen Håndball legger i denne perioden om i forsvarsspillet til 5-1 uten å lykkes noe særlig med det.

I de siste minuttene for første omgang så tar Andreas Haugseng og Nærbø mer over. Våre gutter virker rett og slett litt sliten av det høye tempoet innledningsvis. Det går blant annet utover returløpet hvor gjestene får en enkel jobb med å sette ballen i mål. Pauseresultatet ble 16-18.

I 2. omgang fortsetter Nærbø kjøret både offensivt og defensivt. Men pausen har gjort godt for våre gutter og vi tetter tidlig den lille 2. målsluken som gjestene fikk før pause.

Så begynner det en ny stillingskrig mellom lagene. Den strekker seg midtveis utover 2 omgang før Nærbø på nytt drar i fra. I dette øyeblikk begynte undertegnede å tenke at «Å nei, nå skjer det igjen» med referanse til tidligere oppgjør hvor vi taper kamper i de siste 10.

Slik var det ikke i dag. I dag var Bergen Håndball rett og slett tvers gjennom gode. Spesielt Birk Hermann Inselseth ville vise seg frem en siste gang i Bergen drakt.

For med 6 gjenværende minutter på stillingen 28-31 så slår den kommende ØIF Arendal spilleren på turboen og setter 3 raske kasser samtidig som det går godt bakover i banen. Dermed var utligningen et faktum 1 minutt før slutt.

Nærbø svarer med timeout og scoring i det påfølgende angrepet, men en bestemt Sebastian Mossestad setter ballen i mål sekunder før full tid. Nærbø klarer ikke å svare på sitt siste angrep og sluttsignalet går på stillingen 32-32. Det ble dermed poengdeling i årets siste kamp.

Kort oppsummert så spiller Bergen Håndball en riktig god kamp mot sluttspill-klare Nærbø. Sesongen ender dermed med 13. plass for Bergen og dessverre, som kjent, nedrykk.

PS. Øvrige kamper i nedrykksstriden var Haslum-Runar og Sandefjord-Halden. Før kampene var det Sandefjord som lå på den siste «sikreplassen». Men etter en ellevill kamp i Nadderud Arena så vinner Haslum sin kamp mens Sandefjord taper. Dermed blir det Sandefjord og Nøtterøy Tønsberg som tar følge med oss ned i 1 divisjon neste år.