Fredrik Ruud overtar treneransvaret i Nærbø – Bergen

Fredrik Ruud overtar treneransvaret i Nærbø

Nærbø har løst Fredrik Ruud fra hans kontrakt med Bergen Håndball. Trønderen overtar dermed treneransvaret på Jæren for de kommende sesongene.

Nærbø har i en lengre periode jaktet på hovedtrener fra neste sesong etter at ØIF Arendal løste trener Heine Ernst Jensen fra kontrakten med jærbuene tidligere i år. Nå har valget falt på Fredrik Ruud som forlater Bergen til fordel for Nærbø.

Fredrik Ruud hadde opprinnelig en avtale med Bergen håndball som strakk seg til 2023, men når Nærbø kom på banen og ønsket å løse Fredrik for kontrakten, så ble partene enige om at det var en fin løsning.

Fredrik kom til Bergen i 2017 som rekrutt-trener, men ble senere assistent for Andreas Gjeitrem for Bergen. Etter to år tok han over som hovedtrener og fullførte dermed i år sin fjerde sesong som trener i klubben. De to siste sesongene har han ledet klubben til en 9 plass (sesongen ble avsluttet etter halvspilt seriespill grunnet covid). Mens i år endte sesongen dessverre med 13 plass og nedrykk for det mørkeblåe mannskapet.

Hovedtreneren selv føler seg heldig som har fått trent klubben.

– Det har vært utrolig kjekt. Jeg har vært så heldig å få lov til å være sammen med et team og en administrasjon som har vært utrolig dedikert til jobben, noe som har gjort min jobb både enklere, men også ekstremt givende. I tillegg har det vært en gjeng med spillere som har gitt alt av seg selv i jakten på å bli bedre både som menneske, utøver og lag. Det gjør hverdagene til de beste dagene.

Fredrik Ruud har vært sentral i satsningen av Bergen Håndball. Nå overtar han treneransvaret i Nærbø for kommende sesong. Her er han avbildet i en timeout mot Fjellhammer tidligere i sesongen.

Selv om den første sesongen endte med nedrykk for Bergen Håndball så er han klokkeklar på at grepet med ny merkevare stadig er langsiktig avgjørende for å lykkes.

– Jeg både tror og håper at dette har bidratt til en felles forståelse for hvordan vi må hjelpe hverandre og samarbeide for å gi flere gutter muligheten til å finne den største gleden i håndball. Uavhengig av om det er i bredde eller topp. Det har også ført til at det har åpnet seg opp flere mer eller mindre gode diskusjoner rundt disse temaene. Det er nødvendig å sette dette på dagsorden for å kunne ta steg i årene som kommer og jeg merker at det har vært et brennende engasjement blant flere etter Bergen Håndball ble en realitet.

Han ser tilbake på tiden i Bergen og trekker frem menneskene i de ulike vestlandske håndballmiljøene som viktig for han både på en profesjonell og personlig plan.

– Jeg er mest glad for å ha fått vært rundt i Bergen og omegn og fått gode relasjoner til veldig mange flinke utøvere på både gutte- og jentesiden. Og ikke minst blitt kjent med alle de menneskene i trener- og lederroller som legger til rette for å skape gode miljøer for alle disse.

Hovedtreneren har gjentatte ganger vist sterke følelser fra trenerbenken. Her i en kamp mot Halden i Fana Arena tidligere i år.

Han fortsetter…

– For min del har jeg lært enormt, både profesjonelt og personlig. Jeg er fryktelig lei meg for at det ender med nedrykk, for det betyr jo uansett at jeg på noen områder ikke har levert godt nok. Samtidig jakter jeg hele tiden på å bli den beste versjonen av meg selv og jeg akter å ta med meg all den lærdom jeg har fått etter disse sesongene. Det skylder jeg alle som har heiet på oss, alle de fantastiske menneskene jeg har hatt i mitt team, ledelsen i klubben og ikke minst de fantastiske guttene jeg har fått lov til å lede.

På tross av Fredrik har trivdes godt i Bergen så ser han nå fremover til hans kommende sesonger i Nærbø.

– Nærbø har skapt noe jeg trigges å få lov til å være en del av. De har skapt en kultur, en entusiasme, prestasjoner og resultater. Her er jeg sikker på at det både er mye jeg kan bidra med for at klubben skal ta nye steg og det er nye lærdommer og impulser for min del. Det blir veldig spennende.

Klubben ønsker å takke Fredrik Ruud for samarbeidet og ønsker han lykke til videre på Jæren. Vi takker også Nærbø for god dialog og ryddig prosess.

Bergen Håndball vil presentere sin nye hovedtrener innen kort tid.