Tung kveld i Stavanger – Bergen

Tung kveld i Stavanger

Ryger inviterte til folkefest i Stavanger idrettshall i kveld. Det kan ha vært en del av årsaken til kveldens resultat – for alle poengene bli igjen i Rogaland. Slik var kampen.

Innledningsvis var det lite som skilte lagene. Det byttes for det meste på mål, og lagene står godt mot hverandre. Men like før 10 minutter spilt så får Bergen muligheten til å komme foran. Den takket vi selvsagt ja til, og vi får en liten ledelse ned til Ryger på 2-3 mål.

Det var relasjonene og ankomstspillet som vi leverte innenfor. Det var også gøy å se at Miguel Neves har fått kjenne litt på norsk-liga og begynt å tilvenne seg spillet, han åpnet med 3/3. Dessverre var dog gleden bare kortvarig for både Miguel, laget og undertegnende.

Vi gikk inn i en periode med mye rot og tull, i utgangspunktet gjaldt dette for begge lag. Det ble dårlige avslutninger på flere 100% sjanser og øvrige merkelige valg. Ryger fant dog tilbake til formen som de har hatt i de siste kampene, og utlignet til 12-12. Luken var dermed tettet og hjemmelaget tok vel mer eller mindre full initiativ i kampen herfra (med unntak av noen få minutter).

Vi sto helt fast og klarte ikke å komme oss ut av våre feil og dårlige valg. Vi slet veldig i etablert spill mot backrekken til Ryger, som Vidar Gjesdal advarte om før matchen, men klarer å fighte til oss uavgjort på stillingen 16-16 til pause.

Dessverre, 2 omgang skulle vise seg å bli verre.

Hjemmelaget tar fra avkast føringen i kampen, og får kampen inn i sitt spor. Både i angrep og i forsvar så ble vi for tam, og spesielt i forsvarsspillet så blir vi tunge og hengende etter. I denne perioden var hjemmelaget et nivå eller to over våre gutter dessverre.

Og det skulle ingen ende ta, for Ryger kom etter hvert foran med 5-6 mål. Vi fikk en liten periode midtveis i omgangen med litt medvind, men dessverre så snudde vinden igjen raskt. Vi får egentlig aldri kommet ordentlig i gang, og tidvis så gjør vi mange enkle feil på svært kort tid. I dag ville det seg ikke, og Ryger vant fortjent 33-28. Nå er neste match borte mot Sandefjord, en kamp som kanskje er årets viktigste oppgjør. Vi satser på å få orden på maskineriet til den tid.