Vondt tap i Jotunhallen – Bergen

Vondt tap i Jotunhallen

Etter en fantastisk 1. omgang så leverte våre gutter dessverre under par i 2. omgang, og Sandefjord tok alle poengene på hjemmebane i kveld. Slik var kampen:

En fantastisk 1. omgang, en ikke så god 2. omgang. Det var fasiten i kveld når Bergen stilte i hvitt for anledningen.

Det hele begynte med at lagene fulgte hverandre tett. Bergen får litt problemer i forsvar innledningsvis, men kompenserer det med å sette sjansene fremover. Forsvarsspillet skulle dog ta seg voldsomt opp og etter hvert var det en mur i hvitt som sto på høyre banehalvdel i Jotunhallen. Tord Vårdal viste gode tendenser, og sto for øvrig også godt utover hele omgangen. Også Bjørn Mathiassen trivdes godt i Jotunhallen i 1. omgang. Han spilte for det meste angrepsspill, og herjet tidvis med Sandefjord spillerne.

Utover omgangen fortsatte vårt gode forsvarsspill, og vi tvang vi Sandefjord til å spille mye 1-1. Det passet oss godt, og en kunne fort se at dette var en del av game-planen til Vidar Gjesdal før kampstart.

Så kom det en periode i kampen hvor begge lag slet med score mål. Heldigvis svarte Kasper Dalland med det samme etter at Sandefjord fikk hull på byllen igjen. Vi prøvde oss deretter på 7-6 i angrep, noe som fungerte greit. Kort oppsummert hadde vi grei kontroll ut omgangen og gikk til pause med en 3 målssledelse på stillingen 12-15.

2. omgang blir derimot skikkelig dårlig for våre gutter. Sandefjord kommer ut fra pause med tro på å snu kampen. Lenge klarte vi å holde avstand til hjemmelaget, men etter 42 minutter spilt så utlignet Sandefjord til 17-17. Der Bergen var så gode i 1. omgang var de mer eller mindre ikke til å kjenne igjen i 2. omgang. Sandefjord hadde rett og slett løst koden. Derfor var det naturlig at Vidar Gjesdal la timeoutkortet like etter utligningen.

Det hjalp dessverre ikke. Rollene var snudd totalt fra 1. omgang. Sandefjord sto svært godt i forsvar og vårt 7-6 spill angrepsspill fungerte ikke. Etter halvspilt 2. omgang hadde vi kun fått ballen i nettet ved 4 anledninger.

Sandefjord fortsatte å levere en god 2. omgang og ved 5 minutter igjen var hjemmelaget foran med 4 mål. Dessverre kom det aldri en sluttspurt fra våre gutter og vi tapte 27-22 i Jotunhallen.

Neste oppgjør kommer allerede om 4 dager (torsdag 15. desember klokken 18:00), da møter vi Fyllingen (som også tapte i kveld) på hjemmebane i Sotra Arena, i et oppgjør som helt sikkert begge lag ønsker å revansjere kveldens kamper i. Se billetter til oppgjøret her.