– Vi er og skal være store favoritter – Bergen

– Vi er og skal være store favoritter

Bergen – Fyllingen i Sotra Arena. Et nytt lokalderby står på trappene, et oppgjør som en kanskje ikke hadde trodd skulle skje bare for noen år tilbake. Slik tenker Vidar Gjesdal og Tord Vårdal før oppgjøret.

– Det blir artig med et nytt lokaloppgjør, smiler Tord Vårdal før kveldens match.

I likhet med oppgjøret mot Viking TIF så håper han at det skal komme mange folk på tribunen.

– Det var utrolig kjekt med over 1000 tilskuere i sist derbykamp, nå håper vi det kommer masse folk igjen og at det blir god kok på tribunen. Vi må takle favorittstempelet vi har i denne kampen, samtidig som alt kan skje i sånne kamper. Det viktigste for oss er å sikre to poeng og kontakt med toppen før vi går inn i juleferien.

hovedtrener Vidar Gjesdal er enig med sisteskansen, han forteller at han er skuffet over kampen mot Sandefjord, men allikevel ser noen positive sider av tapet som blir viktig i kveldens kamp.

– Først og fremst, en veldig skuffende 2. omgang gjorde at vi ikke kunne ta med oss poeng fra Sandefjord. De første 30 minuttene synes jeg er noe av det beste vi har gjort denne sesongen. Da er det selvsagt skuffende at vi ikke kan fullføre prestasjonen helt inn. Det positive som kan bli viktig i kveldens kamp er at vi ser vi har nivået inne mot samtlige lag i toppen, som forhåpentligvis skal gi oss «rutinen» til slå Fyllingen i kveld.

Vidar Gjesdal fortsetter med å forklare at det naturligvis er Bergen som har favorittstempelet, men at man ikke skal undervurdere «underdogs».

Vi er og skal være store favoritter, det viser også resultatene denne sesongen. Når det er sagt har det skjedd større undere enn at en slik kamp kan bli jevn, siden det er en kamp med litt spesielle forutsetninger. Det er flere spillere vi har respekt for der og som vi gjerne skulle hatt i vår tropp. For dem er det helt sikkert årets kamp og de kommer garantert til å vise seg fra en helt annen side enn i de siste kampene. Vi må være 100% tilstede i dette oppgjøret. Vi forbereder oss akkurat som i andre kamper. Vi ser på motstanderen og legger en plan for hvordan vi skal løse det i vårt eget forsvar. I det offensive spillet er vi klar over at det kan komme flere ulike varianter i Fyllingen-forsvaret. Men mest av alt handler det om inngangen vår til kampen og at vi leverer en topp prestasjon. Vi må vise at vi skal være med å kjempe helt fremme i denne ligaen inn mot julepausen som venter.

Etter kveldens kamp venter julepausen for guttene. Den er tiltrengt.

– Vi merker belastningen når vi kun står med to friske høyrehendte bakspillere. Med tanke på at vi har gitt bort flere kamper de siste 15 minuttene er det noe vi absolutt trenger å analysere nærmere i den kampfrie perioden som venter. Det positive er at vi ser vi har nivået inne mot samtlige lag, så det er mer det siste lille som vi mangler å få ut. Med tanke på kveldens kamp er det fortsatt spillere som ikke er tilgjengelige. Miguel må vi være forsiktige med, han kommer ikke til å spille offensivt. Håper dog at han kan bidra bakover i denne kampen og være helt frisk når vi starter treningene rett over nyttår. Når det gjelder Sigve hadde vi håpet å ha han klar, men det ser heller ikke slik ut. Med en tropp på 13 mann merker vi det veldig nå, men satser på vi kan få med oss Christoffer Hansen fra samarbeidslaget vårt Sotra. Da vil han kunne bidra på sin vante hjemmebane i Sotra Arena, og hvem vet – kanskje blir han kveldens store spiller, smiler Vidar.

Kveldens kamp mot Fyllingen har avkast klokken 18:00, billetter til oppgjøret kan en kjøpe her.