Storseier i første kamp tilbake på parketten – Bergen

Storseier i første kamp tilbake på parketten

Det var nærmest som natt og dag på de to omgangene som ble levert i Haukelandshallen i kveld. Vidar Gjesdals menn tok heldigvis av seg ferie-tøflene og fikk på seg løpeskoene i 2. omgang.

Første omgang utspilte seg nok noe annerledes enn hva håndball-sultne tilskuere hadde forestilt seg. For innledningsvis var det store hull i forsvarsrekkene, både for hjemme og bortelag. Dog så sto det to gode målvakter på hver sin side av banen som plukket flere 100% sjanser.

Det var små øyeblikk hvor det virket som at Bergen ville ta mer kontroll på kampen, men etter en lengre stopp i første omgang knyttet til et mål som ikke var boltret ordentlig fast i gulvet, så ble de mer eller mindre nødt til å starte på nytt med å få tempoet opp i kampen.

Etter hvert så klarte guttene å bygge seg opp en ledelse med 4 mål, men Nordstrand bet seg fast og klarte å tette luken igjen. Høydepunktet i 1 omgang var nok at Kasper Dalland leverte et flott skudd fra gulvet i siste sekund som gjorde at Bergen gikk til pause med 16-14. Kort oppsummert en litt treig omgang hvor lagene ikke hadde funnet helt forfeste etter juleferien.

Det var nok ingen tvil om at Vidar Gjesdal hadde gitt grei beskjed om hva han mente om den innledende omgangen i kveld. For i 2. omgang var det et helt annet Bergen lag som kom på banen hvor tempoet var vesentlig høyere. Vi fikk tidlig scoret flere lekre mål og det ble på nytt en luke ned til Nordstrand.

Vi fortsatte å levere varene utover omgangen og fikk etter hvert full kontroll på kampen. Med 10 minutter igjen så ledet Bergen 28-17, og fortsatte å holde trykket opp ut omgangen. Gledelig var det å se debut Andreas Lervik fikk sin første scoring i mørkeblått. I tillegg var det moro å se Tord Vårdal som fortjent ble kåret til banens beste med 56% i redningsprosent. Også Jonas Fyllingen leverer noen monster-redninger og matcher sin kollega med 54%.

I de siste minuttene ble det servert «Hawaii håndball» som Tv-kommentatoren for kampen sa så flott. Det var lite returløp og kontringene satt løst for begge lag. Sluttresultat ble 38-24 til Bergen på en dag vi så litt tunge ut i 1. omgang.

Allerede til søndag er det ny kamp for våre gutter, når vi reiser til Moss for å spille mot nettopp Herulf Moss. Den kampen kan du følge på TV2play fra klokken 16:55.

Tord Vårdal leverte en solid kamp i kveld med hele 56% i redningsprosent. Foto: Kjell-Eirik Henanger