Fredrik Tønne blir ny trener i Bergen Håndball – Bergen

Fredrik Tønne blir ny trener i Bergen Håndball

Før helgen ble det kjent at Vidar Gjesdal gir seg om trener for Bergen Håndball etter sesongen. Nå er erstatteren klar!

Fredrik Tønne blir ny trener i Bergen Håndball. Han har signert en 2 års-avtale med klubben og vil overta hovedansvaret for troppen fra kommende sesongen.

– Det føles veldig bra. Jeg tror det blir spennende og jeg gleder meg til å begynne, smiler den nye treneren.

Fredrik kommer fra Trondheim og er 27 år gammel. Han trener i dag Charlottenlund og har aktivt tatt del i utviklingen, samt rekrutteringen av nye håndballspillere i Trøndelag. Nå gleder han seg til å gjøre det samme, bare i Bergen.

– Jeg er opptatt av at spillere skal ha litt eierforhold til prosjektet, og ta litt valg i henhold til retning vi skal gå. Min ledelsestil baserer seg på relasjoner og jeg tror at dette er viktig for at vi skal kunne utvikle og prestere.

Han forteller at prosjektet Bergen Håndball var noe som trigget han og at han allerede i fjor syntes at prosjektet var svært interessant.

– Jeg syntes ideen og prosjektet er skikkelig spennende. Nå ble det som det ble første året, mtp nedrykk, men det ligger et enormt potensiale her. Jeg tror det kan bli ordentlig bra på sikt. Om vi rykker opp i år eller neste år er ikke så farlig. På sikt trenger Bergen et eliteserielag som kan være flaggskipet i byen.

Den nye treneren er klar på at hospitering og gleder seg til å jobbe tett med håndball-miljøene rundt klubben. I tillegg til å være trener i Bergen Håndball så skal han også jobbe med unge talenter i skole-regi.

– Jeg er veldig positiv til å hospitering og jevnlig oppfølging av håndball-miljøene. Det er viktig at vi heletiden har oversikt over de beste talentene, samtidig som at synlighet vil være en viktig faktor oppi dette. Det er klart at vi skal jobbe tett med miljøene i tråd med klubbens ambisjoner og målsetninger.

Vidar Gjesdal: – Fredrik har tydelige ambisjoner

Vidar Gjesdal tok over treneransvaret før sesongen, samtidig som han har kombinert stillingen som toppidrettssjef på Metis Videregående. Han var før sesongen klar på at han gledet seg til utfordringen, men at det alltid har vært en kortsiktig løsning.

– Jeg er veldig fornøyd med denne signeringen og ikke minst at vi har fått klarhet i dette så tidlig. Det gir en helt annen ro til å avslutte denne sesongen best mulig og samtidig kunne planlegge for en ny.

Han er klar på at det er en talentfull trener som overtar ansvaret.

Han har den profilen som vi gjerne ønsker av en trener. I tillegg til at Fredrik har tydelige ambisjoner med trenerbiten, jobber han svært strukturert og analytisk med utvikling av både spillere og laget. Han kan være med å skape viktige relasjoner til klubbene rundt som vi gjerne vil samarbeide enda tettere med om fremtidens spillere i Bergen. Vi har fått veldig gode referanser på han, at han som 27-åring nyter så stor respekt for jobben han har gjort både med Charlottenlund og Kolstad sine rekrutter forteller om en spennende type trener for fremtiden.

Vidar Gjesdal har ansvaret for Bergen Håndball, nå gir han stafettpinnen videre til Fredrik Tønne etter sesongen. Foto: Njål Johansen