Mest besøkte klubben i årets 1.divisjon – Bergen

Mest besøkte klubben i årets 1.divisjon

Bergen er den mest besøkte klubben i årets 1. divisjon når det kommer til tilskuere, og topper rangeringen solid foran Ryger og Sandefjord.

Den mest besøkte klubben i henhold til antall tilskuere på kamp er Bergen. I følge handball.no topper nemlig Bergen rangeringen av flest tilskuere med sirka 9000 tilskuere i 1. divisjon. Bak Bergen jager hardt satsende Ryger fra Stavanger og Sandefjord, sistnevnte spiller i disse dager kvalifikasjons-spill mot Haslum for den siste plassen i Rema1000-ligaen. Få full oversikt over antall tilskuere fra de ulike klubbene i bilde lengre nede i saken.

– Det er kjekt å se at vi topper listen med flest tilskuere i år. Vi har jobbet hardt for å lage noen gode rammer på kamp, selv om vi også i år har spilt i litt ulike haller, det forteller arrangementsanvarlig Margunn Vik.

Hun håper nå på at flere har fått øynene opp for hvordan håndballen oppleves fra sidelinjen.

– Vi har hatt noen utrolig tøffe kamper i år mot for eksempel Viking TIF på bortebane i Haukelandshallen og Sandefjord i Framohallen. Sistnevnte var det helt fult, noe som vi tror var helt avgjørende for at vi vant den kampen.

Framohallen var full under opprykksfinalen mot Sandefjord. Foto: Kjell Eirik Henanger.

Hun kan også avsløre at slike kamper gjør godt for klubben sin likviditet.

– Hehe, ja rent økonomisk er slike kamper gull og kan rent finansielt sett sammenlignes som en god sponsoravtale. Vi håper at ved returen til Rema1000-ligaen at vi kan få flere fulle arrangementer i tiden som kommer.

Neste sesong kommer blant annet serie og NM mester, Kolstad på besøk med verdensstjernen Sander Sagosen. Det blir et oppgjør som Margunn gleder seg spesielt til.

– Vi hadde over 1300 mennesker på kamp mot Sandefjord. Når vi får besøk av Kolstad til neste år så tør jeg nesten ikke å tenke på hva slags respons det vil bli. Vi ser allerede nå på muligheter for å få plass til flest mulig mennesker til det aktuelle oppgjøret, men også mot Elverum og i lokalderbyet mot Viking TIF er kamper vi vet responsen etter billetter vil bli stor.

– For også neste sesong skal vi hjelpe vår byrival med å fylle Haukelandshallen, sier hun lurt før hun føler opp.

Vi ser at vi har nesten dobbelt så mange tilskuere enn vår rival og «lillebror» Viking TIF her i Bergen. Vi kan garantere her og nå at denne avstanden kommer til å øke betraktelig da vi har enormt mye spennende på gang inn mot neste sesong så det er bare å glede seg.