En god gjennomkjøring på Jæren – Bergen

En god gjennomkjøring på Jæren

I helgen ble det spilt kamp mot henholdsvis Sandnes og Kristiansand under vårt besøk på Jæren. Bergen Håndball er etter kampene ubeseiret så langt i oppkjøringen og alt lover godt til storkampen mot Kolstad om knappe 3 uker.

Bergen Håndball fortsetter forberedelsene mot seriestarten og befant seg denne helgen på Nærbø. I første kampen ventet Sandnes på motsatt banehalvdel, mens dagen etter sto Kristiansand klar.

I likhet med den første kampen mot Viking ble det en ny klar seier for Bergen Håndball, denne gang med sifrene 33-25 (19-12). Etter en jevnspilt åpning tok våre gutter fullstendig over kommandoen gjennom bra forsvars- og kontringsspill fosset de over Sandnes inn mot pause. Etter hvilen var ikke prestasjonene like solide, men ikke verre enn at det ble styrt inn til en solid seier.

Trener Fredrik Tønne som for dagen fylte 28 år fikk se sine gutter gi han en fin prestasjon på bursdagen.

– Det var absolutt en godkjent kamp av oss, selv om det på ingen måter gnistret gjennom hele oppgjøret. Bakover er jeg veldig fornøyd, vi står nok en gang solid i vår 6:0 med solide målvaktsprestasjoner både av Tord og Jonas aller bakerst. Så er vi også bra i løpespillet, selv om det til tider nesten gikk i for høyt tempo. Vi sto egentlig lite etablert angrep, spesielt i den første omgangen.

Han er ikke like fornøyd med at fokuset falt litt utover de siste 30 minuttene.

– Vi begynner å slurve bort en del angrep, ønsker å avgjøre det litt for tidlig og for noen tekniske feil på innspill og tidlige avslutninger. Men selvsagt veldig godt fornøyd med at vinner komfortabelt mot en eliteseriemotstander som vi også må være minst på høyde med når sesongen tar til.

Kristiansand og kommende kamper

Kampen mot Kristiansand endte uavgjort på stillingen 23-23 (13-13). Vi førte kampen innledningsvis og utover første omgangen, men taper litt terreng mot slutten av omgangen. Andre omgang bølger frem og tilbake, og vi får etablert et godt forsvarsspill, men eliteserielaget kom mer og mer med. I siste angrep til Bergen ledet sørlendingene 23-22, men vi scorer i siste sekund og forsvarte vår ubeseirede rekke med kamper. Fredrik Tønne i Bergen Håndball er på tross av et uavgjort resultat godt fornøyd med matchen.

– Beste prestasjonen vår foreløpig. Vi brukte kampen som vi har brukt på tidligere treningskamper. Vi deler kampen opp i fire og prøver fire ulike «rekker». Vi fikk også testet litt 7-6, det gikk helt greit og er noe som vi selvsagt må jobbe litt mer med. Gode keeper presentasjoner, godt spill og også bra i kontra. Dessverre bommer vi litt for mye.

Han fortsetter…

– Det er veldig positivt å se en god bredde og at vi har det nivået inne som kreves. Komfortabel seier mot Viking TIF og Sandnes, så får vi en litt tøffere kamp mot sørlendingene og er på full høyde med en klubb som har etablert seg i eliteserien. De spilte både sluttspill og final8 i fjor, og er absolutt noe vi må ta med oss.

Det blir nok litt tøffere i helgen når vi møter gamle kjente i Dolberg og Seime mot Bækkelaget. I tillegg møter vi Haslum, så det blir nok to tøffe oppgjør. Det blir spennende å se hva vi får til med de.

Til slutt vil vi også rekke en stor takk til Byggmester Lervik som stiller opp for guttene våre på tur. I tillegg må vi også rekke en takk til Bertel O Steen for lånte biler.