– Spillerne er ekstremt heldige – Bergen

– Spillerne er ekstremt heldige

Vidar Gjesdal har trukket seg tilbake som trener, men er fortsatt med og bidrar rundt det som rører seg på sport. Etter nedrykket er det endelig grunn til å se lysere på veien videre. Han ser virkelig frem til Kolstad kommer på besøk til Bergen i det som blir den første kampen i comebacket til eliteserien. 

 – Jeg har alltid vært litt misunnelig på Tertnes og etterhvert Fana som har kunnet spille mot et av de beste lagene i verden i hjemlig liga. I min tid som spiller og trener har det aldri vært sånn på herresiden.

Det innleder Vidar Gjesdal med. Han har hatt mange ulike roller i håndballen opp gjennom årene.

– Nå får jo våre spillere en helt fantastisk mulighet til å måle seg mot ett mannskap som tilhører blant de beste i verden, noe jeg tror blir ett kjempeløft for hele herrehåndballen i Norge. Jeg håper og tror alle spillerne våre vil elske hvert eneste minutt de får på banen foran et fullsatt Sotra Arena, helt uavhengig av hvordan den kampen forløper. Akkurat som publikummet også kommer til å få servert håndball på det absolutt høyeste nivået. Med den jobben som klubben har lagt ned i forberedelsene blir det helt fantastisk å være i Sotra Arena denne lørdagskvelden.

Den tidligere hovedtreneren er strålende fornøyd med innsatsen og viljen han ser i troppen etter at Fredrik Tønne tok over ansvaret på sport. Nå drømmer Vidar om at laget kan yppe seg mot giganten. 

– Vi er selvsagt realistiske og forstår hvilke kvaliteter som finnes på andre siden av banen i denne kampen. Samtidig håper jeg og tror våre spillere drømmer om at de kan presse Kolstad også hvis man får full klaff på alle parametere. Uansett må de bare elske denne kampen og muligheten som ligger der, man får ikke så mange av de.

Vidar Gjesdal slik som vi har vært vant til å se han den siste tiden. Nå er det Fredrik Tønne som er ny sjef langs linjen.

Han ser videre frem til en ny sesong og gleder seg over den fremgangen klubben har hatt etter nedrykket. 

Det var virkelig tøft den første sesongen i Bergen Håndball. Vi følte at vi var i ferd med å bygge opp noe som var bærekraftig og spennende for fremtiden med en sulten spillergruppe. Så gikk egentlig det meste galt den sesongen. Flere knepne tap mot de beste, skader på sentrale spillere og noen svake prestasjoner i de viktigste kampene. Mer skulle det ikke til før man plutselig havnet i store problemer som man ikke var forberedt på. Nedrykket fikk i tillegg store konsekvenser når de aller fleste spillerne og trener fikk muligheter til å fortsette på øverste nivå i Norge eller i utlandet. Det forteller noe om at vi hadde både attraktive spillere og trener på det tidspunktet.

Etter en god avslutning på sesongen i fjor ble det opprykk på første forsøk. 

– Forskjellen på august i fjor og august denne sesongen er enorm. Nå har vi fått plass en veldig fin spillerstall med et meget kompetent og spennende trenerteam og apparat rundt laget. Troppen er bred og vi har mange spillere som har fremtiden foran seg igjen, sammen med en del erfarne gutter. Uansett tenker jeg det blir viktig å etablere laget i Rema 1000-ligaen. Derfra har jeg stor tro på at vi sakte men sikkert skal bli etablert helt i toppen av norsk herrehåndball igjen.

Han påpeker også et samarbeid i byen som virkelig blir spennende fremover.

Nå har vi fått på plass formelle samarbeid med flere av de største miljøene i Bergen. Det er bare helt i startfasen, men drømmen er jo at vi kan utvikle dette videre på et enda mer profesjonelt nivå. Her ligger det et stort potensiale først og fremst med tanke på spillerutvikling. I første omgang skal vi holde et våkent øye med de unge guttene som kommer opp og kunne tilby hospitering og en plan for spillerne i samarbeid med deres klubber. Det handler mye om at vi skal bygge de opp gjennom tålmodig og godt arbeid med en felles forståelse og tankegang. Det er med andre ord mye spennende som skjer både på kort og lang sikt – men først skal det spilles en historisk kamp i Sotra Arena. 

Slik ser programmet ut før sesongåpningen i Sotra Arena. En perfekt anledning for å ta med barna og oppleve en håndballfest som Bergen ikke har sett makan til før!