Denne rangeringen topper Iben Hvidsten i Rema1000-ligaen! – Bergen

Denne rangeringen topper Iben Hvidsten i Rema1000-ligaen!

Iben Hvidsten er sammen med Bergen Håndball tilbake i eliten. Om få dager er det sesongstart mot Sander Sagosen og co i Sotra Arena, men selv om det kommer et stjernespekket lag på besøk i Kolstad, så er det ingen i rødt som er i nærheten av å slå Iben Hvidsten på antall spilte kamper i Rema1000-ligaen!

Iben Hvidsten med sine 237 kamper i eliteserien er faktisk den spilleren av alle i årets liga som har flest kamper i norsk toppserie. På plassen bak følger Elverumbauta Endre Langaas med 230 spilte kamper. Så når kritikerne sier vi mangler rutine så kan de ikke mene at dette gjelder på venstrekanten i hvert fall.

Vi tok oss en prat med den gamle gladgutten.

Hva tenker du om karrieren din så langt og husker du noe fra debuten i 2009? Ja faktisk. Jeg debuterte i 2009 i daværende FyllingenBergen 26. september mot naboen Stord. En kamp jeg måtte spille fra start da Espen Holand var syk. Heldigvis vant vi. Det var et stort høydepunkt og en veldig artig sesong med Champions League og seier i sluttspillet.

De neste sesongene ble tøffe med lite spilletid og kan ses på som kanskje den tøffeste tiden min som spiller.  Jeg hadde høye forventinger til meg selv men måtte spille mye i 2.divisjon. I 2012 og 2013 kom det to store høydepunkt med cupgull i oslo spektrum. Det var den kuleste enkeltkampen man kunne spille i Norge på det tidspunktet.  

Siden har det gått sakte men sikkert litt nedover. Vi tok sølv i cupen i 2015 og var med i sluttspillet hvert år, men så skjedde det som ikke skulle skje. I sesongen 21/22 rykket vi ned til 1. div. – Historien der kan dere jo. Liten tropp, få på trening, tøff økonomi osv. Det er nok den største nedturen i karrieren så langt. Utrolig vondt å stå i det. Jeg følte at uansett hva vi gjorde av endringer så var det til ingen nytte. Vi tapte kamp etter kamp og var nede i dritten.    

Men, nå er vi tilbake i det gode selskap. Og det er her vi hører hjemme. Året spillertropp ser veldig bra ut. God bredde, mye ungt men samtidig så har vi noen som har vært med i gamet lenge. Vi har en ung sulten trener som sitter med ekstremt mye kompetanse. Ikke bare i håndball, men han er en menneskekjenner. Han skjønner at folk er forskjellige og at ikke alle kan få tilbakemeldinger på samme måten. Utrolig undervurdert egenskap. Jeg tror at han får oss til å overraske mange.  

Samtidig er serien kanskje bedre enn noen gang. Det er mange gode lag og Kolstad er kanskje det beste laget i eliteserien noen sinne.  

Vår jobb er å holde fokus på oss selv og målet er selvsagt å holde seg i eliteserien.  

Og den jobben starter allerede på lørdag. Får vi en publikumsrekord i Bergen med 3000 tilskuere på kamp?   Jeg tror det. Rammene er lagt til rette for en skikkelig håndballfest!!  

Vi satser på Iben fortsetter å imponere oss med artisteri ute på kanten sin i årets sesong og beholder tronen som eliteseriens mest rutinerte spiller. Og når det gjelder spørsmålet om 3000 feststemte bergensere på tribunen? Ja, det får vi til.