– Tønne er klar for debuten – Bergen

– Tønne er klar for debuten

Fredrik Tønne fylte nylig 28 år og i kveld er han klar for sin første kamp som sjef for Bergen Håndball i REMA 1000-ligaen. Det blir heller ikke en hvilken som helst debut, 3000 tilskuere er forventet og på andre siden står barndomsvennen Sander Sagosen sammen med Kolstad sitt nye stjernegalleri.

Faktisk trente 28-åringen Kolstad sine rekrutter sist sesong, sammen med oppdraget sitt med Charlottenlund i 1. divisjon. I barndommen spilte han sammen med Sander Sagosen før en skade satte en stopper for håndballkarrieren som spiller i ung alder. Det er han kanskje ikke så lei seg for nå lenger, trenerkarrieren har skutt fart og han er den desidert yngste hovedtreneren i eliteserien denne sesongen.

Hvordan står det til med nervene foran møte med dine tidligere venner i Trondheim?

– Jeg gleder meg først og fremst. Presset ligger ikke på oss i denne kampen og målet er å gå ut med null respekt for våre langt mer meritterte motstandere. Håpet er jo selvfølgelig at vi skal presse dem så langt vi kan og vi er så godt forberedt som vi kan være. En god prestasjon og at spillerne viser energi og utstråling er helt avgjørende faktorer. Vi kan være så godt forberedt som vi bare vil i detaljer, men vi må også tørre og ha selvtilliten og troen på det vi skal levere på banen. Det har jeg en klar forventning om at vi viser i kveld, innleder Tønne.

Med tanke på troppen ser det med ett unntak bra ut.

– Rasmus Carlsen får dessverre ikke muligheten til å spille mot sine gamle lagkamerater. Det er klart det er rutine og kvalitet vi hadde trengt i en sånn kamp. Samtidig blir det viktig at vi får han helt frisk til kampene som kommer videre fremover. I tillegg har vi hatt et par usikre brikker denne uken, men resten er jeg helt sikker på vil stille helt klare til denne kampen.

Han tror noe av nøkkelen vil ligge i det etablerte angrepsspillet.

– Vi blir avhengig av å minimere tekniske feil, vi vet vi blir hardt straffet mot en sånn type motstander. Jeg håper vi kan komme oss til noen fine avslutninger slik at vi kan få kontroll på returspillet vårt. Vi vet jo alle ankomstkvalitetene til spillere som Gøran Johannessen og Magnus Abelvik Rød. De har verdensklasse stort sett over hele linjen, men jeg håper vi likevel så ofte som mulig kan få styrt dem dit vi har størst forutsetninger for og lykkes, avslutter Tønne som knapt kan vente på å få i gang kampen.