Avansement i junior-NM – Bergen

Avansement i junior-NM

Samarbeidslaget til Bergen Håndball måtte tåle en tøff trekning allerede i 3. runde av jr-NM da laget tok turen til Halden for å møte Østfold-klubben med flere spillere som har solid eliteserieerfaring. I kampen var det derimot ingen tvil, våre gutter avgjorde oppgjøret etter pause og vant med sifrene 31-26 etter at vi var bak 14-13 halvspilt.

Bergen Håndball stiller med et historisk samarbeid denne sesongen der spillere fra flere av våre samarbeidsklubber er representert. Laget føk ut av startblokkene og var tidlig foran 6-1. Vertene ville imidlertid ikke gi seg og slo kraftig tilbake. Forspranget ble hentet inn og de gikk i tillegg foran med to mål like før pause. En redusering fra Andreas Lervik sørget for at vi var målet bak etter de første 30 minuttene.

Etter hvilen tok våre gutter umiddelbart tak i kampen. Nevnte Lervik var banens store spiller og dro med seg resten av laget. Bakover sto Jonas Fyllingen godt og med et solid midtforsvar i Karl Edvard Wallevik og Felix Molaug kom laget hurtig etter og la press på Halden hele veien. Midt i omgangen kom vi tre mål foran og festet for alvor grepet om kampen. Siste delen ble det kontrollert inn til sikker seier på fem mål.

Trener Fredrik Tønne var meget fornøyd med det han fikk se av sine unge gutter.

– Laget er satt sammen med spillere fra fire klubber og vi fikk en trening sammen (i går) før kampen. Med tanke på det er jeg meget godt fornøyd med kampen i alle faser av spillet. Forsvaret sto godt og vi presset dem på tempoet hele kampen. Mot slutten var det vi som hadde mest krefter og avgjør kampen fullt fortjent.

Han trekker frem hele laget i det som var en tøff test.

– Halden har et sterkt lag på dette nivået og jeg er imponert over at vi klarte denne oppgaven. Det er mange som bidrar i dag, men kanskje et ekstra pluss til Andreas Lervik som styrte troppene meget bra, i tillegg til å sette seks mål selv. Kasper viste også også hva som bor i den gutten og havnet tilslutt på ni scoringer i oppgjøret.

Han ser frem til neste runde og er spent på hvem som blir neste utfodring.

– Dette er en stor gulrot for denne gjengen og alle har lyst å nå langt i turneringen. Det er mange sterke lag som står igjen i 4. runde, så vi får ta det vi får. På en god har vi muligheter til å slå alle, avslutter Tønne som ledet laget sammen med Åsane-trener Ulrik Risberg i Halden.

PS! Fredrik Tønne har to NM-finaler for junior på rad med sin tidligere klubb Charlottenlund. Nå kan han altså nå sin tredje strake finale om det skulle lykkes og gå hele veien til F8 arrangementet i Arendal i februar.