– En spennende utfordring – Bergen

– En spennende utfordring

Etter seieren i lokaloppgjøret mot Viking har våre gutter kort tid til å legge bak seg gleden over poengene. Denne uken venter det både cup- og serie og vi skal opp mot samme motstander i begge oppgjørene, nemlig Sandnes.

Først er det NM på planen og vi er kommet frem til åttedelsfinaler. Dermed er det to runder som skal forseres før vi kan nå drømmen om «final 8» i Arendal i februar. Sandnes var av mange spådd en sesong i bunnen av Rema 1000-ligaen, men må så langt defineres som den største positive overraskelsen i ligaen. Laget står med tre strake seire og seinest knuste de Bækkelaget på bortebane. Der har de også slått Haslum og presset Drammen i lange perioder.

Trener Fredrik Tønne gleder seg til en uke med to oppgjør mot Sandnes.

Det blir spennende for oss å møte samme motstander i to oppgjør samme uke. Uansett har vi kun fokus på cupkampen i denne omgang og skal gjøre alt vi kan for å ta oss videre til kvartfinalen. Cupen er en bonus, men samtidig gir det oss mye motivasjon å henge med videre. Det er ikke sånn at final 8 er en umulighet å ta seg frem til, men da må vi levere en topp prestasjon i denne kampen.

Han har som flere andre latt seg imponere over det Sandnes har fått til i starten av sesongen.

Helt klart, de har hatt en tydelig plan og fått veldig mye ut av ressursene sine. De har et fysisk forsvar som virkelig står opp i duellene og har samtidig hatt meget bra målvaktsspill i flere kamper. Fremover har de bevegelige linjespillere og noen bakspillere som virkelig kan skyte fra distanse.

Han håper å bygge videre på de gode periodene fra kampene mot Elverum og Viking.

Begge kampene har vist hvor gode vi kan være i det offensive spillet når vi tar oss nok tid og er konsekvente i spillet. Det er mye nytt for spillerne, men vi blir stadig tryggere og smartere i hvordan vi spiller. Fortsatt er det sånn at vi kan bli utålmodige eller ta for stor risiko i spillet, det har straffet seg litt for oss i deler av kampene. Totalt sett er det uansett veldig god progresjon i arbeidet vårt. Mot Sandnes blir det viktig at vi fortsetter å jobbe med disse tingene.

Han får støtte av målvakt Tord Vårdal (bildet) som gleder seg til cupkampen.

Vi har et stort mål om å ta oss til finalehelgen i Arendal, men vet at oppgaven mot Sandnes blir alt annet enn enkel. De har overrasket stort i innledningen, men vi skal uansett ha gode muligheter. Vi må sette et godt forsvar og ut fra dette sette et høyt tempo i kampen. Klarer vi det har jeg stor tro på at vi er med i bollen når NHF skal trekke kvartfinalene, avslutter en kampklar Vårdal.

Kampen spilles i Framohallen onsdag med kampstart kl 17:30.