– Spår intenst lokalderby – Bergen
Foto: Kjell Eirik Henanger / Livesportphoto

– Spår intenst lokalderby

Fredrik Tønne har knapt fått seg litt søvn etter sein retur fra gårsdagens drama på Nærbø før han skal ta med seg juniorene ut i et sikkelig byderby i Framohallen i kveld.

Han sier for seg et ny tett kamp når de beste spillerne i Bergen skal teste seg mot naboen fra Viking TIF.

– Det er helt umulig å si hvordan dette blir. Vi har ikke hatt noen treninger sammen siden forrige runde, men samtidig har vi ekstremt mange flinke spillere å ta av. Det er mange som ikke en gang får plass i troppen som holder et godt nivå. Det viser at det gror godt i våre samarbeidsklubber om dagen.

Spillerne er i hovedsak representert fra Bergen (åtte stk, tre leid ut til Fyllingen), Fyllingen (tre stk), Åsane (fire stk) og Bjørnar (en stk).

Tønne mener det er naturlig at Bergen må være knepne favoritter.

– Klart det, vi har et godt samarbeid med flere klubber og har sånn sett en stor bredde i laget. Så skal vi få det til å funke sammen på kort tid. Det synes jeg guttene leverte veldig bra på i Halden sist og jeg håper vi får se en like bra prestasjon i kveld. Vi har en større bredde enn dem og håper selvsagt det kan bikke en sånn kamp i vår favør. Så vet vi hvilke kvaliteter vi møter på andre siden, jeg er imponert over flere av Viking sine ungdommer som har markert seg veldig bra i Rema 1000-ligaen denne sesongen.

Flere av Viking sine spillere har også bakgrunn fra flere bergensklubber og har som Bergen også med seg to spennende tilflyttede unggutter i Even Penne og Simen Vatne Andersen.

Vikings mest markante spiller er Kristoffer Gjelsvik som tidvis har imponert i eliteserien denne sesongen. Ingen tvil om at han blir en nøkkelspiller for det unge Viking laget som også ser frem til oppgjøret.

– Forventingene er at det blir bra trøkk og mange unge spillere som vil vise seg frem. Vi kommer med lave skuldre inn mot kampen, vi har ikke noe å tape, er jo tross alt alle lagene i Bergen som har slått seg sammen for å prøve å slå oss! Så vi gleder oss for å gjøre alt vi kan for å gjøre kampen spennende og vise at vi kan utvikle egne spillere, sier Gjelsvik som forøvrig feier sin 18-årsdag i Framohallen i kveld.

Oppgjøret har avkast i Framohallen kl 19:00. Billetter finner du i appen, Bergen Håndball.