En uforglemmelig onsdag – Bergen
Foto: Kjell Eirik Henanger / Livesportphoto

En uforglemmelig onsdag

Reisebrev fra vår fantastiske supporter/samarbeidspartner tur til Nærbø

Det er høst. En tung tid for Bergensere. Så hva skal man gjøre for å komme seg gjennom den tunge, mørke og våte tiden? Slik tenkte jeg selv. Her er svaret: Bortekamp mot Nærbø! Varmen i Nærbøhallen var som en uke med 28 grader, sol og sangria på Granca for sjelen.

Bussen plukket oss opp kl 11 onsdag 18. Oktober.  Jeg skal innrømme at jeg så noe mørkt på bussturen. 5 timer med Andreas Gjeitrem og Preben Rasmussen som skulle fortelle historier om Fyllingens-gull alder, og hvordan de to mer eller mindre egenhendig kunne vunnet seriegull og kongepokal – hadde det ikke vært for at de også måtte være kongene av Feliz og Contrabar. Men Gjeitrem måtte avlyse, Rasmussen var på ferie – litt flaks må man ha!

I en fullsatt buss var det en krevende quiz. Det ble delt ut flere 2-minuttere på quizen enn på kampen. Ingen var verre enn Fyllingens gamle kaptein og nåværende daglige leder Erik Bjørnsen. Dommeren hadde fått beskjed på forhånd om å holde ett ekstra øye med den hissige rogalendingen. Han jukset på det groveste, ble tatt med buksene nede, fikk rødt kort – men klarte på mirakuløst vis å komme seg inn på banen igjen. Det hjelper å være arrangør og sitte med kontroll på drikkeposen.

Bøndene på Jæren tok oss imot som vi var fra landbruksdepartementet og skulle dele ut tilskudd til gårdsdriften. Vi fikk eget VIP rom i hallen med den flotteste oppdekning. Stemningen var upåklagelig, men ingenting i forhold til det som møtte oss i hallen. Det kokte! Slik tribunestemning må man vanligvis til Danmark eller Tyskland for å oppleve (her har vi noe å lære!).

Det var en jevn kamp med mye spenning. Gutta gav alt på banen, og vi gav alt på tribunen. Til slutt ble det uavgjort. Takk gud for det ikke var cupkamp – supporterne fra Bergen hadde ikke klart ekstraomganger. Vi var gjennomsvette, dehydrerte og uten stemme. Men for en opplevelse! Jeg vil oppfordre så mange som mulig å ta turen til Nærbø for å oppleve håndball der. VI får bare håpe Bergen Håndball arrangerer tur ned der ved neste mulighet også, jeg er i hvert fall klar igjen 🙂

Hilsen en ivrig Bergen Håndball supporter