Henrik Ibsen klar for Bergen Håndball – Bergen
Foto: Hege Bjanes Iversen

Henrik Ibsen klar for Bergen Håndball

Det er med stor glede at Bergen Håndball kan presentere vår første nysignering for sesongen 24/25. Juniorlandslagsmålvakten og stortalentet Henrik Ibsen (19) har signert for to sesonger til sommeren 2026.

Ibsen spiller i dag for Charlottenlund i 1. divisjon og har også spilt eliteseriekamper for Kolstad denne sesongen som en del av samarbeidet mellom klubbene. Henrik som er født i 2004 er fast inventar på 2004 landslaget og har også spilt mesterskap for juniorgutta sin 2002 årgang. Så her er det ikke tvil om at vi har sikret oss en svært spennende spiller både inn mot neste sesong, men også for framtiden.

Vi har snakket med vår nysignering som har følgende å melde om overgangen:

Hvorfor valgte du Bergen?
Det er mange grunner til at jeg valgte Bergen. Bergen har en fin totalpakke: et meget bra sportslig tilbud, muligheter for å fortsette på studie og det å være i en storby med venner og kjente. Grunnen til at jeg valgte Bergen framfor andre klubber er troen på det prosjektet de bygger og at det er det beste for min utvikling. Det er et prosjekt vil jeg være en del av, og være med å prege. Jeg har en sterk oppfattelse at det er en stor optimisme rundt klubben med høyt tilskuersnitt, egen fanklubb og et positvt næringsliv med på laget.

Hva gleder du deg til?
Jeg gleder meg til å komme igang med ny klubb, nytt lag og i ny by, og rett og slett prøve noe nytt. Før den tid skal jeg gjøre jobben hjemme i CSK og eventuelle muligheter i Kolstad, for å være best mulig rustet til å tåle det som kommer fra sommeren av. Jeg gleder meg til å spille med kompiser blant annet fra yngre landslag og bli trent av Fredrik Tønne som jeg kjenner veldig godt.

Tanker om framtiden?
Mine tanker for framtiden er store. Samtidig må man være realist og vet at mest sannsynlig vil jeg komme i en mer utfordrer-rolle i starten. Da må man være klar nå sjansen byr seg. I og med at jeg har tatt del i Kolstad-prosjektet har jeg sugd til meg inspirasjon og erfaringer fra toppklasse-spillere, som jeg håper jeg kan bidra med og videreformidle inn i laget fra kommende sesong. Bergen ønsker å etablere seg som et topplag på sikt, noe jeg har svært lyst til å være med på. Jeg har tro på klubben, laget og at byen skal få dette til.

Vidar Gjesdal i Bergen Håndball gleder ser frem til å få målvakten på plass.
Henrik er en av landets absolutt mest spennende målvakter. At han velger oss viser at vi er i en sterk posisjon med tanke på å knytte til oss noen av de største talentene som finnes i Norge. Han er på mange måter lik Tord i sin måte å stå på. Han er svært eksplosiv og har god grunnteknikk. Han har stått imponerende stabilt i 1. divisjon denne sesongen og vært den klart beste målvakten i den ligaen. Jeg tror vi kommer til å få mye glede av Henrik som også skjerper konkurransen betydelig i vårt målvaktsteam.