Henrik Hestbek Nielsen klar for Bergen – Bergen

Henrik Hestbek Nielsen klar for Bergen

Til høsten kommer nok en norsk juniorlandslagspiller til Bergen, Henrik Hestbek Nielsen (19) har signert for to sesonger til sommeren 2026. Vi er svært glade for at nok et ettertraktet ungt stortalent velger å ta turen vestover.

Flere av dere så gjerne bakspilleren da vi spilte mot Kolstad i Trondheim i høst, men i utgangspunktet spiller han i dag for Charlottenlund hvor han sålangt har gjennomført en solid sesong med 71 scoringer. Vi gleder oss til å se han Bergensdrakten fra høsten av og tok en prat med unggutten:

Hvorfor velger du å komme til oss i Bergen?

– Grunnen til at jeg velger å dra til Bergen kommende sesong, er blant annet den sportslige satsingen. Totalpakken er veldig spennende, noe som gjorde at jeg valgte Bergen fremfor andre klubber. Det er flere kjente på laget og jeg kjenner Tønne godt, noe som gjør dette til et trygt valg for meg. Jeg ønsker å bidra så godt jeg kan i denne satsingen, og i tillegg kjennes det ut som et riktig steg i min utvikling.

Hva gleder du deg til?

– Det er mye jeg gleder meg til når den tiden kommer. Først skal jeg gjennomføre resten av denne sesongen så godt jeg kan i CSK. Så gleder jeg meg til å prøve noe nytt, flytte til en ny by og komme inn i en ny spillergruppe. Jeg gleder meg også veldig til å komme meg videre fra 1.divisjon og opp til eliteserien. Jeg har allerede fått noen muligheter i Kolstad, som jeg synes er både lærerikt, motiverende og spennende.

Tanker om framtiden?

– Jeg har selvfølgelig store tanker om framtiden innen håndball, men da er det også viktig og være tålmodig og ta steg for steg for og nå målene sine. Jeg er veldig motivert og gleder meg masse til å komme i gang med håndballen i Bergen. Jeg ønsker å være en sterk bidragsyter til at laget lykkes, at vi utvikler oss som spillere og at Bergen oppnår sine sportslige mål.

Fra sport kan Vidar Gjesdal forteller dette om den nye bakspilleren

– Henrik har vi fulgt over en lang periode og han har noen kvaliteter som vi har jaktet på. Først og fremst en spiller som har et stort potensiale i begge ender av banen som er viktig for oss. I tillegg har han noen offensive kvaliteter i duellspillet og viderespillet som er på et høyt nivå og som garantert kan utvikles videre. Han kommer med et sterkt ønske om å utvikle seg og ikke minst bidra til å forsterke den gode treningskulturen som stadig vokser seg sterk i gruppen vår.