Torger Edland klar for Bergen – Bergen

Torger Edland klar for Bergen

I kamp med både norske og danske klubber er vi strålende fornøyd med å annonsere at stortalentet Torger Edland (19) har valgt å spille Bergen Håndball de to neste sesongene.

Bakspilleren fra Jæren som allerede nå er en av Rema-1000 ligaens beste forsvarsspillere, er klar for å løfte Bergen Håndball til nye høyder og vi er henrykt over å få et slikt stortalent til klubben.

Vi tok en prat med vårt nye stjernespiller som har følgende å si om overgangen til Bergen:

Jeg valgte Bergen først og fremst på grunn av det sportslige. Jeg tror det kan være en fin klubb for å kunne utvikle meg videre som håndballspiller. Jeg synes og det virker som Bergen har noe veldig spennende på gang. Bergen har ambisjoner om å etablere seg i toppen av norsk håndball. Det er et prosjekt som virker veldig kult å få være en del av.

Jeg gleder meg til å prøve noe nytt og bli kjent med en nye spillergruppe. I tillegg er Bergen en veldig fin by som jeg gleder meg til å flytte til.
Personlig har jeg selvfølgelig store tanker om framtiden min som håndballspiller. Samtidig tror jeg det er viktig for meg å være tålmodig. I Bergen håper jeg kan utvikle meg som håndballspiller og jeg håper og jeg vil bidra til at vi som lag lykkes og Bergen når sine sportslige mål.

I den sportslige avdelingen avslører Vidar Gjesdal at man er minst like fornøyd som Torger over at dette gikk i boks.

– Moro at vi kan være attraktive for de mest spennende unge spillerne i Norge og Torger er så absolutt en av dem. Han er allerede på et høyt elitenivå i sitt defensive spill der han er anvendelig og kan bekle flere roller, også i mer offensive forsvar. Så har vi tro på at det finnes et stort potensial også i den andre enden av banen. Han har en veldig god fysikk og er en spiller vi tror kommer til å utvikle seg videre hos oss. Vi har vært heldige og dyktige som har klart å lande han i kamp med flere toppklubber.

Han forteller videre om tankene og planen som er gjort med spillertroppen.

Vi jobbet med spillerlogistikken gjennom hele høsten og hatt en tydelig plan på hvordan vi ønsker å sette sammen troppen. Vi har ønsket å få inn tre unge lovende spillere utenfra som vi tror kan utvikle seg til topp elitenivå. Så ser fremtiden bedre ut enn på veldig mange år lokalt også. Troppen vår skal bestå av minst halvparten av spillere fra vår region, samtidig som vi har et mål om å løfte oss opp mot topp 4 i Norge fremover. Lokalt er Åsane på full fart mot 1. divisjon, så krysser vi fingrene for at Fyllingen overlever også. Det er mange spillere i Bergen som virkelig har potensiale til å ta stegene og banker knallhardt på døren i fremtiden. Står vi samlet og drar i samme retning kan vi få til store ting i årene som kommer.