Erlend Lyssand klar for Bergen Håndball – Bergen

Erlend Lyssand klar for Bergen Håndball

Vi kan med stor glede annonsere at vår nye assistenttrener for sesongen 24-25 er nåværende hovedtrener i Fana Håndball, Erlend Lyssand.

Sent i høst ble det klart at vår eminente assistenttrener Sølvi Hylleseth har blitt så ettertraktet at mange ønsket å benytte hennes tjenester og hun takket ja til en jobb som juniorlandslagstrener samtidig som hun gikk inn i en stor rolle hos NTG. Dette førte til at klubben måtte ut på trenerjakt for neste sesong av og fra dag 1 var det et navn som pekte seg ut, nemlig Erlend Lyssand!

Erlend har i de siste ti sesongene ledet damelaget til Fana Håndball og gjort en fremragende jobb med å løfte Fana fra en 1.divisjonsklubb til å bli et etablert lag i eliteserien og nå er det endelig Bergen Håndball sin tur til å nyte av hans kvaliteter.

Vi tok en liten prat med vår nye assistent: Etter ti år som hovedtrener i Fana har jeg kjent på oppgavene som kreves fra en trener. Det er en jobb som krever mye tid og oppmerksomhet. Masse bekymringer og gleder. Viktig for meg er at jeg kan bruke min erfaring på å støtte/utfordre den treneren om er der i dag. Tønne har allerede i sin unge alder visst gode resultater som trener. Det jeg liker best med å være trener på toppnivå er å jobbe sammen med folk som vil så mye og er så motivert for å nå sine mål og oppnå gode resultater. Det å jobbe mot mål og ta ansvar for egne resultater er noe vi har jobbet mye med i Fana.

Selv om jeg de siste 10 årene har gått med til damehåndball er jeg ikke ukjent med guttehåndballen i Bergen. Her antallet spillere for lavt. Her er det viktig at trenere på yngre lag klarer å ha to tanker samtidig. Selv om det gøyest å vinne, er det veldig viktig at vi klarer å løfte blikket å se litt lenger frem. Samarbeid mellom lag og klubber blir da viktig. Helst håper jeg at gode miljøer kan bestå så lenge som mulig. Alle trenger konkurranse for å bli bedre. Sett utenfra har latt meg imponere av måten Bergen har tatt litt ansvar for at guttehåndballen i Bergen skal vokse. De har bidratt på treninger, håndballskoler og invitert folk på kamper. Dette arbeidet håper jeg Bergen fortsetter med, og jeg kan være med å bidra til det gode arbeidet.

Vår hovedtrener Fredrik Tønne er svært fornøyd med å få inn en person som kan komplementære hans ferdigheter: Utrolig fornøyd med å få inn Erlend i teamet! Erlend er en fin fyr og en utrolig dyktig håndballtrener som var ønsket av flere andre klubber. Vi er dermed naturlig nok veldig fornøyd med at han velger akkurat oss. Erlend har drevet med toppidrett i mange år, og jobben han har gjort i og for Fana og bergenshåndballen er rett og slett imponerende! Han har masse rutine, og er særlig god på å bygge prestasjonskultur, sette krav til spillerne og få det maksimale ut av hver enkelt spiller. Dette er kompetanser vi ser frem til å få inn i teamet. Jeg tror Erlends kvaliteter som både menneske og håndballtrener vil tilføre oss mye, og være komplementerende i teamet vårt samt bidra til at vi som gruppe tar ytterligere steg. Jeg ser frem til å starte et meget spennende samarbeid og er glad for å få enda en viktig brikke for Bergen Håndball på plass i klubben!

For daglig leder i klubben Erik Bjørnsen er dette virkelig en signering som han tror kan løfte nivået på klubben framover: For klubben sin del var det svært ønskelig med en lokal og erfaren trener som har vist resultater over tid. Dette av flere grunner, men vi ønsket å hente inn en kapasitet som kan være med både å komplementere vår trenerjuvel Fredrik og hjelpe spillerne til å fortsette å ta steg i takt med klubbens jakt på Norgestoppen. Dette kombinert med Erlend sitt brennende engasjement for guttehåndballen i byen gjorde oss svært fornøyd da Erlend sa ja til at han ønsket å være med og bidra på vår reise. Når i tillegg Fana stikker av med vår egen sportslig leder Vidar Gjesdal er det bare rett og rimelig at vi får noe tilbake 😉

Vi gleder oss til å få Erlend med på laget og ønsker han og Fana-jentene lykke til med resten av sesongen.