-For meg er dette definitivt et av årets høydepunkt – Bergen
Foto: Kjell Eirik Henanger / Livesportphoto

-For meg er dette definitivt et av årets høydepunkt

Endelig er dagen kommet og slaget om Vestlandet står for tur. Nærbø har definitivt vært storebror på Vestlandet de siste årene og selv om Rune Haugseng er en mester i å snakke ned kvalitetene til sitt eget lag foran tøffe oppgjør er det ingen tvil om de kommer til Bergen som store favoritter. Samtidig har våre gutter en egen evne til å hente ut det lilla ekstra når vi får storfint besøk i Bergen, så her er det bare å glede seg.

Vi tok en prat med Nærbøsupporter Preben Nielsen Andersen som er ivrig med et fint glimt i øyet på meldingene både på twitter og fra tribunen:

Det ryktes at dere kommer en god gjeng fra Nærbø til Bergen i dag, er dere klare for slaget om Vestlandet? Vi blir opp mot 60 stk som kommer på kamp ja. Noen reiste fredag og andre opp på direkten i dag. Vi møtes både store og små i sentrum for litt mat og hygge før vi tar turen ut til arenaen.

Hva tenker du sålangt om sesongen? Sesongen har til nå vært mer skuffende enn jeg trodde den skulle være, så jeg personlig er litt skuffet. Ryke ut mot Haslum, tape etter runde 1 i Europa, og flere yngre personer forlater klubben samt skader. Hver kamp nå er en finale, men 5plassen er nok kjørt dessverre.

Er dere klare for tribunekampen i morgen mot den 8. mann? Vi er ikke vandt med «kamp» på tribune, så det er alltid morsomt med liv.
Jeg hyller Den 8.mann veldig mye , men mener de burde gjort annerledes når de er så mange unge folk. Det holder med 2 trommer, og resten kunne sunget eller andre kule tribune-ting 🤩

Hvem bør vi i Bergen være ekstra påpasselige på i dagens oppgjør? Tord Haugseng og Thue er onfire for tiden, noe keeper Halvor Elias også her, så håper de er på topp 💪

Noen dere litt ekstra redd for i dag? Jeg er mest reddet keeperspillet til Bergen. Er redd det kan ødelegge humøret til mange Jærbuer 😅

Dere fremstår mer som gamle Nærbø om dagen, føler dere framgang etter trenerbyttet? Tror det er litt tilfeldig, på samme tid kjenner mange på laget Atle Gudmestad, og sikkert vil vise seg for han, samt hjelpe han.

Vår egen lynving fra jæren Jon Obrestad Salte som har vist god form og leveranse etter julepausen gleder seg enormt til å møte gamle kjente: For meg er dette definitivt et av årets høydepunkt og når det i tillegg er så mye på spill som det blir nå så sent i sesongen er det bare å glede seg. Alltid kjekt med venner både på tribunen og på motsatt banehalvdel. Nå gjelder det å fokusere på oppgavene våre og levere en solid prestasjon, da tror jeg resultatet også ender positivt for vår del 🙂 Etter en under par kamp sist helg med tap, så blir det enda viktigere å komme sterkere tilbake med 2 poeng i kampen om sluttspill, mot nettopp Nærbø.

Avkast 16.00 i Åsane Arena, som alltid er håndball best live i hallen! Billetter kan du kjøpe her: Bergen håndball – Ticketing Portal (woow.no)

Kampen vises på tv2play.