– David mot Goliat – Bergen
Foto: Kjell Eirik Henanger / Livesportphoto

– David mot Goliat

Bergen mot Elverum eller David mot Goliat. I kveld kl 18.00 håper vi at den klassiske historien fra Det gamle testamentet gjentas i nåtiden

I en krig mellom filisterne og israelittene nedkjempet den unge David, som den gang var en gjetergutt, giganten Goliat. David brukte slyngen sin, og steinen traff Goliat midt i pannen så han døde. Dette utrolige øyeblikket førte til at David senere ble Israelsfolkets andre konge.

Historien om David og Goliat er et tidløst eksempel på mot, tro og utholdenhet. Selv når alt synes håpløst, kan en tilsynelatende underlegen person eller lag overvinne enorme utfordringer. David lærte oss at det er mulig å seire selv når alt taler imot oss.

Elverum er den fryktinngytende kjempen fra dype skoger i øst som har utfordret hele Bergen til kamp. I kvartfinale 1 var det ingen som turte å møte opp og Elverum fikk sin seier som ventet. Men Bergen, med sin tro på sine egne ferdigheter og med en enkel og genial plan som ble lagt lenge før sluttspillet startet opp er i dag klare for å ta opp kampen.

Den lille professoren Fredrik Tønne er helt i fyr og flamme før kveldens oppgjør: Endelig er dagen her, vi er klare for å virkelig by opp til dans, og med historien om David og Goliat som bakteppe og den planen vi har lagt er vi sterke i troen om at vi skal utfordre og kjempe mot Elverum helt til siste slutt. Jeg gleder meg noe helt utrolig til å komme inn i Framohallen og vite at alle som er der står bak oss og kjemper med oss for å beseire stormakten i fra Elverum!

Vi gleder oss til å se DEG i hallen. Kampstart 18.00.