Roter bort ett poeng – Bergen

Roter bort ett poeng

Kampen starter innledningsvis i et forsiktig tempo hvor det er to lag som sliter med å omsette muligheten sine.
Angrepsspillet ble forutsigbart og sidelengs fra begge lag.
Birk Inselseth er igjen meget god i første omgang og har 5 mål på de første 15 minuttene. Publikum var undrende over at han da ble satt på benken, men Leif Erik Brenne kommer inn og fortsette godspillet. Høyrebackene stod for hele 7 av de 10 første målene våre.

Det vi skal glede oss over er den fine strukturen bakover, førsteomgang har vi meget god kontroll på Haldens angreps oppstarter.

Vi går til pause med en 13-10 ledelse og en følelse av kontroll.

Etter å ha startet 2.omgang svakt borte mot Nærbø på onsdag var det spenning rundt denne fasen.

Halden starter 2.omgang best og reduserer til 13-12 før det er gått 4 min ut i 2.omg. Men deretter er det ett lag på banen. Hjemmelaget stenger bakover, får løpt inn noen kontringsmål og gir håp til hjemmepublikummet om at begge poengene er i boks. Fredrik Clementsen er fremragende i denne perioden, med mange nydelige assister fra Birk Inselseth som igjen er på banen. Halveis i 2.omgang er hjemmelaget i føringen 22-15.

Så snur det, Halden vokser frem i en 5-1 med Mounir Chehri foran i den fremskutte rollen.

Bergen sliter med å spille seg til gode muligheter og nå kommer også de tekniske feilene. Halden får løpt inn kontringsmål og finner ut av angrepsspillet sitt.
Der 7-6 spillet ga oss gode muligheter periodevis mot Nærbø sliter vi i dag med å finne de samme mulighetene, Halden løser dette meget godt og kjemper seg gradvis tilbake i kampen.
Nevnte Clementsen som gjør en strålende 2.omgang brenner en stor sjanse på 27-23 etter 54 spilte minutter, i stedet for 5 måls føring går Halden opp og reduserer til tre mål.

De siste minuttene blir nervepirrende. Halden reduserer til 28-27 med halvannet minutt igen. Med 30 sekunder igjen på klokken setter Inselseth ballen i mål, men dommerne har blåst for tidlig. Da legger Fredrik Ruud timeout. Planen for det siste angrepet skal legges. Dommerne er raske med å løfte armen når spillet starter og vi tar en avslutning med Birk Inselseth på utside 2 som er en fin mulighet, dessverre går ballen utenfor mål. Med 5 sekunder igjen sitter Truls Grøtta inn reduseringen bak en ellers meget velspillende Tord Moen Vårdal i Bergen målet. Ballen går raskt til avkast hvor Halden spillerne stiller seg opp for blokkering.
Om de står for nærme når avkastet skal taes skal ikke skribent mene for mye om, men vi konstaterer at vi slurver bort ett poeng som vi hadde langt nede i lommen.

Vi takker Fana Håndball for en strålende dag i Fana Arena. Vi gleder oss over at vi er i gang igjen og at det var mye folk på tribunen til tross for begrensingene. Supportgjengen fra Fana & Sandviken/Åsane håndball var dagens beste!