I morgen venter legenden Bjarte Myrhol – Bergen
Foto: Kjell Eirik Henanger / Livesportphoto

I morgen venter legenden Bjarte Myrhol

Årets andre bortekamp er av det virkelig tøffe slaget. Runar Håndball som av mange er tippet helt oppe i toppen i år står på motsatt banehalvdel i Jotron Arena søndag kveld.

Et Runarlag som består av mange av de samme spillerne som i fjor, men som fortsatt har en av ligaens beste høyrebacker Christoffer Rambo ute med skade. Den store endringen har de gjort på trenersiden. Tidligere stjernespiller og verdens beste strekspiller har tatt over roret som hovedtrener og allerede nå ser vi store endringer i hvordan Runar ønsker å spille håndball. Fra et noe rolig tempo over hele linjen i fjor har Runar i år trent knallhardt gjennom sommeren og vist seg å være et av ligaens beste lag når det kommer til tempo og fart i spillet.

På hjemmebane startet Runar med likhet som oss mot regjerende mester Kolstad i en kamp som tilslutt endte med et hederlig 3-målstap før de i andre serierunde lekte seg med nyopprykkede Follo og vant hele 38-26 hjemme i Runarhallen. For vår egen del gleder vi oss stort til å møte et lag som er temposterkt og solid på alle posisjoner.

Les hva professor Tønnes tanker er i forkant av morgendagens oppgjør mot Runar:
Vi er veldig klare for en ny kamp i Rema 1000 ligaen! Vi tar med oss flere positive momenter etter sist hjemmekamp mot Kolstad hvor vi gjør en god prestasjon. Nå venter Runar på bortebane, noe som er en tøff motstander.

Runar har stort sett samme lag som i fjor. De har sett meget bra ut og snitter på hele 36 mål fremover etter de første to seriekampene. Fremover kjører de høyt tempo og er skarpe i sitt løpespill. I etablert spill styrer Furu mye av spillet med Lindell og Knutsen på sidebackene. Dette er en bakspillerrekke med mye tempo og trykk. De har også godt samspill med sin sterke linjespiller Syversen. Kantspillerne deres har også vært sikre fra lege og særlig Wulvik på høyre har gjort det godt. Bakover styrer rutinerte Rivesjø forsvaret, som er fysisk og aggressivt.

Vi forventer en fysisk tøff kamp med mye tempo! Runar er som kjent gode i sitt løpespill, så vi er helt avhengige av å få løpt hjem. Vi er utover det som alltid avhengige av å sette et godt fysisk forsvar med gode målvaktsprestasjoner så vi også får løpt. Vi har forberedt oss godt og skal gjøre alt vi kan for å dra med oss to poeng hjem til Bergen! Vi gleder oss veldig til å spille ny kamp og har virkelig troen på å gjøre en god prestasjon!

Kampen ser du på tv2-play klokken 18:00 i morgen!